Loading...
Δευτέρα 27 Ιαν 2020
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Από την Δευτέρα 3 Φλεβάρη έως και το Σάββατο 8 Φλεβάρη, ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου θα διοργανώσουν, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αιμοδοσία στην μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Γενάρη, το πρωί στο Δημαρχείο για το θέμα της αιμοδοσίας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε:

«Γνωρίζουμε όλοι ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όταν αναγγέλθηκε ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου,  για να τιμήσει το εκλεκτό παιδί της Πάτρας, το οποίο προσέφερε μουσικά στην πόλη μας και σε όλη την χώρα μας και έδωσε ανάταση στον λαό μας, αποφάσισε να γίνει αιμοδοσία στην μνήμη του, να δοθεί το όνομά του στο Θέατρο Τέχνης, να αφιερωθούν οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και άλλες εκδηλώσεις στην μνήμη του και να αναδειχθεί το έργο του.

Αρχίζουμε να υλοποιούμε αυτές τις αποφάσεις με την αιμοδοσία. Έχουμε κάνει συσκέψεις και μια προετοιμασία.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα έχει την πρωτοβουλία  και είμαστε βέβαιοι ότι ο πατραϊκός λαός θα ανταποκριθεί».

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο είπε:

«Ξεκινάμε την αιμοδοσία στην μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου την Δευτέρα 3 Φλεβάρη και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο 8 Φλεβάρη, σε συνεργασία με την οικογένεια του Θάνου και με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Έτσι εκτός από το να τιμήσουμε την μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, θα συμβάλλουμε να ανέβει η αιμοδοσία κι ένα σημαντικό αγαθό να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Θα πρέπει να πούμε ότι  στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) δημιουργήθηκε σύλλογος για τον Θάνο Μικρούτσικο. Ο Σύλλογος στο ΕΜΑ ονομάζεται "Για τον Θάνο" κι έχει Α.Μ. 15242. Ο σύλλογος είναι διασυνδεμένος με το Ε.ΚΕ.Α. (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας). 

Την Δευτέρα στην πλατεία Γεωργίου όπου θα γίνει η εκκίνηση για την αιμοδοσία, θα δώσει παράλληλα παράσταση και μουσικό σύνολο του Δήμου».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Π. Βάης, το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, Α. Μάζης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Δημοτικών Γηπέδων Πάτρας, Ι. Παυλάκης, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Πατρέων, Δ. Παυλόπουλος και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, Μιχ. Μπακόπουλος

 

Το Πρόγραμμα της Αιμοδοσίας

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΡΙΟΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Δευτέρα:  9.30 – 13.30

Τρίτη: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Τετάρτη:  9.30 – 13.30

Πέμπτη: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Παρασκευή: 9.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30

Σάββατο: 9.30 – 13.30 

για τον Θάνο και κάθε Θάνο 

“Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες”.

Θάνος Μικρούτσικος

21/12/2019

Αυτά ήταν τα τελευταία δημόσια λόγια του Θάνου.  Η τελευταία του ανάρτηση. Λίγο πριν τις γιορτές. Λίγο πριν φύγει. Ένα δώρο για κάποιον που το έχει ανάγκη. Όσοι γνώριζαν τον Θάνο είχαν γευτεί την πληθωρικότητά του και την γενναιοδωρία του. Πάντα ήθελε τα τραπέζια του γεμάτα φίλους, πάντα ήθελε να μοιράζεται μουσικές και ιστορίες αλλά κυρίως πάντα ήθελε να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν το ίδιο κοινό όνειρο. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους. 

Εκείνες τις μέρες χρειάστηκε να κάνει πολλές μεταγγίσεις αίματος. Αναρωτιόταν αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο.  Η αγωνία του ήταν η αφετηρία για αυτή την πρωτοβουλία μας. Αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής  ομάδας εθελοντών αιμοδοτών. Αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι εθελοντές για να μεταφέρουμε όσο πιο μακριά γίνεται το μήνυμα του Θάνου. Δίνουμε αίμα για όλους. Για τον γείτονα, τον φίλο, τον μοναχικό άγνωστο,  για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Χωρίς την υποχρέωση να “βρεις αιμοδότες”, χωρίς να “πρέπει να καλύψεις”, χωρίς να “χρωστάς” και χωρίς να “ξεχρεώνεις”.

Αυτή μας η σκέψη βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στους οποίους απευθυνθήκαμε. Σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α προχωράμε στη δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» με Αριθμό Μητρώο 15242, στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη.

Ήδη σε αυτή μας την πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε, η πόλη όπου ο Θάνος γεννήθηκε και ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα. Ο Δήμος Πατρέων, αποφάσισε να διοργανώσει μία εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα «Για τον Θάνο», δίνοντας αίμα για έναν ανοιχτό πανανθρώπινο σύλλογο, χωρίς διακρίσεις, για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη. Για έναν σύλλογο ζωής

 

 
 
© Copyright 2013 - 2020 Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων