Ανοικτό το ιστορικό καταφύγιο τις Κυριακές 7 και 14 Νοεμβρίου

Ο χώρος του καταφυγίου  κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων,  θα είναι ανοικτός την προσεχή Κυριακή 7 καθώς και την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν.

Το καταφύγιο της Πάτρας συνεχίζει καθημερινά να μετατρέπεται σε… «καταφύγιο» μνήμης, γνώσης και αφύπνισης συνειδήσεων, μέσα από την έκθεση αρχειακού και ιστορικού υλικού στο οποίο «αποτυπώνονται» στιγμές από την κήρυξη του πολέμου, τους πρώτους βομβαρδισμούς της Πάτρας, την κατοχή της από τα ναζιστικά στρατεύματα , την αντίσταση και την απελευθέρωση της πόλης καθώς και την εικαστική διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει έργα επτά εικαστικών.

Υπενθυμίζεται, ότι παράλληλα συνεχίζονται οι προγραμματισμένες οργανωμένες  επισκέψεις – ξεναγήσεις στο καταφύγιο, από  Συλλόγους – Σωματεία για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, ενώ το πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται. Τηλέφωνα επικοινωνίας για οργανωμένες  επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία μετά από συνεννόηση. (2610-624-088 και 2610-390-937).