Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή – Παρασκευή 20 Μαΐου 20.30 στην Πλατεία Ελευθερίας – “Σμύρνη 1922 – 2022, προσεγγίζοντας τη μουσική παράδοση”

Εκδήλωση – αφιέρωμα, με τίτλο «Σμύρνη 1922- 2022, προσεγγίζοντας τη μουσική παράδοση», διοργανώνουν στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής 20 Μάϊου στην πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας, τον Παμμικρασιατικό σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουλίου Πατρών.

Την εκδήλωση έχει επιμεληθεί η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πατρών. Το Μουσικό Παραδοσιακό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του σχολείου Πρωτοψάλτη, συγγραφέα και συνθέτη Δημήτρη Γαλάνη, με την πλαισίωση του  καθηγητή του Σχολείου Θεοχάρη Ζωϊδάκη και την συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου θα φέρει πάλι στο προσκήνιο πολύ αγαπημένα μέρη της πατρογονικής  γης των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Χορευτικό τμήμα του Παμμικρασιατικού και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου με χοροδιδάσκαλο τον Ιωάννη Καραγιάννη.

Το χορευτικό του Παμμικρασιατικού θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στους χορούς της Καππαδοκίας σε χορογραφία Μαίρης Νικολάου και της Μικράς Ασίας σε χορογραφία Δημήτρη Αναγνώστου. Στο τέλος θα παρουσιαστεί χορόδραμα, με τίτλο « Η Σμύρνη μάννα φλέγεται» σε χορογραφία Χρύσας Σπυριδωνίδου