“Γιατρός με το στανιό” στο Θέατρο της Κρήνης

Με την κωμωδία τριών πράξεων του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό», από την θεατρική ομάδα «Θεατροσκόπιο» του συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλληνών, συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ το Σάββατο 29 Ιουλίου (πρόβα generale) που θα παρουσιαστεί ως κανονική παράσταση και την Κυριακή 30 Ιουλίου, στο Θεατράκι της Κρήνης η ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου .
Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1666 στο θέατρο Παλαί Ρουαγιάλ στο Παρίσι, με πρωταγωνιστή τον Σγαναρέλο, έναν χαρακτήρα που υποδύθηκε ο ίδιος ο Μολιέρος και είναι μια παρωδία των ιατρικών πρακτικών της γαλλικής ιατρικής του 17ου αιώνα και μια καταγγελία του τσαρλατανισμού γενικότερα.
Παίζουν: Σγαναρέλος – Μιχάλης Κόκκινος, Γερόντιος – Γιάννης Κολέσης, Μαρτίνα (Γυναίκα του Σγαναρέλου) – Μάχη Αντωνοπούλου, Ζακελίνα (Γυναίκα του Λουκά-παραμάνα) – Διονυσία Καραμπουρνιώτη, Λουκάς (Άντρας της Ζακελίνας) – Γιώργος Κλαουδάτος, Βαλέριος (Υπηρέτης του Γερόντιου) – Δημ. Γεωργαντόπουλος, Λέαντρος (Φίλος της Λουτσίντας) – Γιάγκος Ιγγλέσης, Τιμπώ (χωρικός)- Αντρέας Κατσαρός, κυρ. Ροβέρτος (γείτονας του Σγαναρέλου)- Σπύρος Πράρας, Λουτσίντα (κόρη του Γερόντιου) – Αθηνά Καλιακούδα
Συντελεστές της παράστασης: Σκηνοθεσία – Φωτισμός Χρήστος Μπαϊρακτάρης, Μουσικές επιλογές Χρίστος Γιαννόπουλος, Σκηνικά Αντρέας Κατσαρός, Κουστούμια Βεστιάριο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Ενδυματολογικές συμβουλές Θεοδώρα Τσούλου, Βοηθός σκηνοθέτη Μάχη Αντωνοπούλου.
Είσοδος ελεύθερη