Δημοτικό Ωδείο Πατρών – Πασχαλινή Συναυλία

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την Ίδρυσή του, διοργανώνει την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου  2016 στο Δημοτικό  Θέατρο  «Απόλλων»  στις 8.30 το βράδυ  την Πασχαλινή του Συναυλία .

 

Συμμετέχουν Το «Κουαρτέτο Εγχόρδων» και η «Ορχήστρα Δωματίου» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

 

Σολίστ Κωνσταντίνα Πιτσιάκου -Ιωάννα Κοκοβίκα   

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συναυλία θα πρέπει να περάσουν από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου  «Απόλλων» για να κάνουν κράτηση θέσης από την Τρίτη 19Απριλίου 2016. Οι ώρες λειτουργίας του ταμείου είναι 10.00-13.00 & 18.00-21.00  Τηλ.2610-273613

 

 

Πρόγραμμα

 

Arvo Part  –                  “Da pacem Domine”

                                         για Κουαρτέτο Εγχόρδων

                                        “Trisagion”

                                        για Ορχήστρα Εγχόρδων

 

Γερ. Βουτσινάς  –        “Canticum pro Defunctis”

                                       για Ορχήστρα Εγχόρδων

                                       Κρουστά & Φωνή

                             Σολίστ- Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

 

G. Pergolesi                “Stabat Mater”

                                         Σολίστ- Κωνσταντίνα Πιτσιάκου  sopranο

                                                       Ιωάννα Κοκοβίκα  mezzo-soprano

 

Διευθύνει ο Γιάννης Μαυρίδης

 

Ιωάννα Κοκοβίκα(mezzo-soprano) Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Πατρών. Σπούδασε  βιολί στο Πατραϊκό Ωδείο και Μονωδία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου  απ’όπου και αποφοίτησε με βαθμό “Άριστα”. Συνέχισε τις σπουδές της  στην όπερα με την καταξιωμένη μεσόφωνο Carol Richardson Smith (Hochschule fur Musik, Theater und Medien Hannover)  όπου συνεχίζει να μελετάει μαζί της μέχρι και σήμερα. Από το 2013 έως το 2015 ήταν μέλος του Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει αποσπάσει ειδικές διακρίσεις, επαίνους καθώς και το δεύτερο βραβείο στους 11ους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες Τραγουδιού. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ο  Δημήτρης Καβράκος, Christopher Russett, Marina Krilovici, Andreas Reibenspies, Δημήτρης Πλατανιάς, Stanley Ritchie, Peter Seymour, Carol Richardson Smith, Δημήτρης Γιάκας, Christine Schwarz,  Χριστόφορος Σταμπόγλης, Jeffrey Smith, Ettore Papadia κ.α Από το 2010 συμμετέχει ενεργά στα σεμινάρια της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Κερκύρας .Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους  Dido (“Dido and Aeneas H.Purcell), Kate (“Madama Butterfly” G.Puccini), Lucinda (“L’amante di tutte” B. Galuppi), L’Opinion Publique  (“Orphee aux Enfers” J.Offenbach), Third child (“The Magic Flute” – W.A.Mozart), Ottavia (“L’incoronazione di Poppea C.Monteverdi) καθώς και πληθώρα ορατορίων και lieder όπως το   Vespro della Beata Vergine – C.Monteverdi,  “Coronation Mass”– W.A.Mozart, “Stabat Mater”– A.Vivaldi, “Stabat Mater ”- G.B.Pergolesi, “Juditha triumphans” -A.Vivaldi κ.α Έχει συμπράξει με τα σύνολα  Καμεράτα,  Melos Brass, Φιλαρμονική Εταιρεία Καποδίστριας, Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος,  Συμφωνική Ορχήστρα Ιονίου Πανεπιστημίου, Ionian Camerata. Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Corfu Festival, Aegean Festival, του προγράμματος Άγωνη Γραμμή Γόνιμη καθώς και σε μια σειρά θεματικών συναυλιών στο  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το 2015 συνεργάστηκε με την Deutsche Grammophon και την Armonia Atenea  συμμετέχοντας στην ηχογράφηση της όπερας “Adelaide di Borgogna”  G.Rossini με τoν διάσημο κόντρα-τενόρο Franco Fragioli και μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου. Από το 2015  συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

 

Κωνσταντίνα Πιτσιάκου (soprano)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Cardiff της Ουαλλίας σπούδασε με υποτροφία της Διεθνούς Εταιρείας Kodály κλασικό τραγούδι, πιάνο, διεύθυνση χορωδίας και μεθοδολογία Kodály (Διάκριση) στο Διεθνές Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Zoltán Kodály – Τμήμα της Ακαδημίας Ferenc Liszt της Ουγγαρίας. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Καμεράτα, το Ensemble Ex-Silentio, το σύνολο Le concert dans l’ œuf  καθώς και με τον Ιάσονα Μαρμαρά και το σχήμα του Os Orphicum. Την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015 τραγούδησε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το Ωδείο Παρουσιάζει…» με το «Patras Contemporary Music Ensemble » και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πατρών σε συναυλίες-αφιερώματα στον Θεόδωρο Αντωνίου, Δημήτρη Δραγατάκη, Alfred Schnittke και Béla Bartók. Σταθερές συνεργασίες με την χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Χορωδία της ΕΡΤ, καθώς και την επαγγελματική Χορωδία Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Έχει δώσει σεμινάρια στην Κύπρο για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, τον Μουσικοπαιδαγωγικό Σύνδεσμο και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με θέμα το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Kodály.  Διδάσκει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών όπου επίσης διευθύνει την Παιδική Χορωδία και τα μαθητικά φωνητικά σύνολα του ωδείου.

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Η Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ιδρύθηκε το 1996  και στελεχώθηκε από μαθητές των Σχολών του Ωδείου . Αποτελεί ένα σημαντικό σύνολο‐ φορέα για την αναβάθμιση της προσφερόμενης μουσικής παιδείας στους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, μαζί με τα σύνολα της “Μουσικής Δωματίου”. Την επομένη χρονιά από την ίδρυσή της η ” Ορχήστρα Δωματίου “, ανέπτυξε συνεργασία με άλλους φορείς και μουσικά ιδρύματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα κ.α.Τα μέλη της Ορχήστρας είχαν την ευκαιρία να δεχθούν την διδασκαλία και να συνεργαστούν με σημαντικούς μαέστρους, όπως τον Αλέξανδρο Μυράτ της Καμεράτας ‐ Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, τον P. Seymour, καθηγητή του Πανεπιστημίου του York και διευθυντή των Yorkshire Baroque Soloists, τον Θ. Αντωνίου Συνθέτη- Διευθυντή και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, τον Κωστή Κωνσταντάρα  τον Άγγελο Γεωργακάτο τον Μιχάλη Οικονόμου.Στο πρόγραμμα της Ορχήστρας περιλαμβάνονται έργα  από το Baroque έως τον 20ο αιώνα και έργα Ελλήνων Συνθετών. Έργα στην Ορχήστρα έχουν αφιερώσει ο Γερ. Βουτσινάς (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου) και ο Θεόδωρος Αντωνίου Celebration No 12, με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Ορχήστρας.

 

Στις δράσεις που έχει αναπτύξει η Ορχήστρα είναι η ετήσια Συναυλία υπό τον τίτλο « Ορχήστρα Δωματίου και Νέοι Σολίστ», συναυλία που συμπράττουν ως σολίστ με την Ορχήστρα οι πλέον ταλαντούχοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, το «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο» , η «Πασχαλινή Συναυλία» με έργα Θρησκευτικής Μουσικής. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις των «Πρωτοκλητείων», στην ενότητα που διοργάνωνε το Δημοτικό Ωδείο υπό τον τίτλο «Θρησκεία και Τέχνη – Musica Sacra, Ανατολική Θρησκευτική Μουσική» και στο πρόγραμμα του « Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών». Από την ίδρυσή της η Ορχήστρα έως το 1999 είχε ως μόνιμο μαέστρο –διευθυντή τον Π. Σεργίου. Από τον Οκτώβριο του 1999 έως και το 2003 την Ορχήστρα διδάσκουν ο Γιάννης Μαυρίδης, εξάρχων της «Ορχήστρας Πατρών» και καθηγητής βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και ο Sαulius Sondeckis, μαέστρος τότε της «Ορχήστρας Πατρών». Σήμερα την «Ορχήστρα Δωματίου» διδάσκει ο Γιάννης Μαυρίδης υπεύθυνος της Σχολής Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και συμμετέχουν σε αυτή απόφοιτοι και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου.

Συμμετέχοντες Ορχήστρας Δωματίου

Βιολί

Καλλίστρου Ευθυμία                                         

Γεροπούλου Φωτεινή

Βαλμά Ισμήνη-Σωτηρία

Καραπετιάν Βικτωρία

Κόγκα Στεφανία

Υφαντή Μαριάνθη

Αποστολοπούλου Παναγιώτα

Βουτσινά Δανάη

Στρατούλια Μαρία

Σιτήστας Κων/νος-Κυριάκος

Βιόλα

Βερονικιάτη Αγγελική

Αϊζενμπαχ Σοφία

Βιολοντσέλο

Αλατάκης Αντώνης

Ανδρουτσάκης Διονύσης

Κακαρούμπας Αλέξανδρος

Κοντραμπάσο

Τσαρούχης Κωνσταντίνος

“;}