Δημοτικό Ωδείο Πατρών – Σεμινάριο φλάουτου

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την Ίδρυσή του, διοργανώνει σεμινάριο φλάουτου το Σάββατο 21 Μαϊου 2016, από τις  10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι,  στην αίθουσα Συναυλιών και Σεμιναρίων του Δημοτικού Ωδείου  Μαιζώνος 42 & Αράτου,  με τους καταξιωμένους και διάσημους καθηγητές  Rien de Reede  και Thies Roorda ,οι οποίοι Θα διδάξουν και θα εξηγήσουν τις βελτιώσεις, την τεχνική και τις εκφραστικές ποιότητες του ήχου φλάουτου, σε όλες τις πτυχές της, σε έργα από την Μπαρόκ έως την σύγχρονη μουσική.

Ο Rien de Reede ήταν κορυφαίος φλαουτίστας στο Royal Concertgebouw Orchestra για περισσότερα από τριάντα χρόνια και καθηγητής φλάουτου και μουσικής δωματίου στο Βασιλικό Ωδείο (Χάγη). Έπαιξε σε σύνολα μουσικής δωματίου όπως το vitta Ensemble της Royal Concertgebouw Orchestra και Κουαρτέτο Εγχόρδων του Άμστερνταμ και ήταν  μέλος του φημισμένου Ολλανδία Wind Ensemble για περισσότερο από 10 χρόνια.

Ο Thies Roorda  σπούδασε στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης με τον Paul Verhey και στις Ηνωμένες Πολιτείες με το διάσημο Geoffrey Gilbert. Είναι φλαουτίστας της  ραδιοφωνικής  Φιλαρμονικής Ορχήστρας της  Ολλανδίας και καθηγητής φλάουτου και μουσικής δωματίου στο Βασιλικό Ωδείο (Χάγη).Ο Thies Roorda είναι πολύ γνωστός   για τον τρόπο που διδάσκει τις εκφραστικές ποιότητες του ήχου φλάουτο σε όλες τις πτυχές της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ ως ακροατές το Σεμινάριο.