Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην πλατεία Ομονοίας

Η πλατεία Ομονοίας της Πάτρας, θα αποτελέσει στις 12.00 το μεσημέρι την Πέμπτη 23 Μαρτίου, το επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός του Οργανισμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης από την θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στον πατρινό αγωνιστή του 1821 Παναγιώτη Καρατζά. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει επίσης, η μπάντα του δήμου και ως παραστάτες μέλη του χορευτικού από τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται για τρίτη κατά σειρά χρονιά από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας. Πρόκειται για φόρο τιμής στον ηρωικό αγώνα του 1821, μέσα από τον οποίο επιδιώκεται όχι μόνο να θυμηθούμε την ιστορία μας, αλλά και να βγάλουμε επίκαιρα συμπεράσματα.

Η επανάσταση του 1821 αποτέλεσε για την Αχαΐα, την πόλη της Πάτρας και για την υπόλοιπη Ελλάδα, αποφασιστικής σημασίας γεγονός. Στις 23 Μάρτη ο πατραϊκός λαός, με επικεφαλής τον ηρωικό τσαγκάρη Παναγιώτη Καρατζά, χτύπησε τους Οθωμανούς και τους εγκλώβισε στο Φρούριο της πόλης. Η Πάτρα και γενικότερα η περιοχή μας ήταν πεδίο σημαντικών γεγονότων.

Η εκδήλωση συμπίπτει ημερολογιακά με την επίθεση του Παναγιώτη Καρατζά κατά των Οθωμανών και τον εγκλωβισμό τους στο κάστρο της Πάτρας.