Εκπαιδευτικές δράσεις του Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ο διακεκριμένος Συνθέτης Μιχάλης Τραυλός θα παρουσιάσει μια σειρά μαθημάτων Σύνθεσης ήχου και εικόνας στην προσπάθεια εξερεύνησης του κόσμου των νέων μέσων Computer Graphics (χρήση Adobe PS, Adobe After Effects, Particle illusion, Cinema 4D για δημιουργία τρισδιάστατης εικόνας και animation), non linear editing
(Adobe Premier), Cubase και Logic pro για σύνθεση και επεξεργασία ήχου.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών (κτίριο παλαιού Μουσείου), με την παρουσίαση των έργων Μεταμορφώσεις (μεταξύ κίνησης και ακινησίας), The Castle of Kwidzyn (για άλτο φλάουτο και βίντεο) και 3 Forest birds arias (για ενισχυμένο φλάουτο, άλτο φλάουτο, βίντεο, φυσικούς και ηλεκτρικούς ήχους).
Συμμετέχει ως σολίστ η Ιβόνα Γκλίνκα, καθηγήτρια Φλάουτου Δημοτικού Ωδείου.

Η παρακολούθηση της συναυλίας και των μαθημάτων είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ενδιαφερόμενους.
Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου, Αράτου 23,
τηλ. 2610-271087.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Μιχάλης Τραυλός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950. Ξεκίνησε τις πρώτες μουσικές σπουδές το 1970 στο Εθνικό Ωδείο με τον Μιχάλη Βούρτση. Από το 1975 έως το 1980 ακολούθησαν σπουδές σύνθεσης στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Δυτικού Βερολίνου με τον Isang Yun. Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανα, μια Όπερα δωματίου καθώς και διάφορα κονσέρτα για σόλο όργανα και ορχήστρα. Τα έργα του έχουν παιχτεί σε διάφορες χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Ισπανία, Αγγλία, Γιουγκοσλαβία, Ολλανδία κτλ. Του έχουν απονεμηθεί διάφορα βραβεία όπως
Α’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Jeunesses Musicales-Belgrade για το ορχηστρικό έργο Eniwetock (1979)
Α’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Στουτγάρδης για το κουαρτέτο εγχόρδων Metathesis (1979)
Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό Υπουργείου Πολιτισμού (στέγη καλών τεχνών και γραμμάτων) για το κουαρτέτο εγχόρδων Metathesis
Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό Υπουργείου Πολιτισμού (στέγη καλών τεχνών και γραμμάτων) για το ορχηστρικό έργο Πρίσμα
Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό Δήμου Αθηναίων για το ορχηστρικό έργο Ulesses Adventures (1992)
Β’ Βραβείο στο διαγωνισμό σύνθεσης της πόλης Logronio (Ισπανία) για το έργο 3 Happenings για βιολί, βιολοντσέλλο, τσέμπαλο και ορχήστρα νυκτών εγχόρδων (2006)
Έχει λάβει μέρος τρεις φορές στις διεθνείς μέρες σύγχρονης μουσικής στο Gaudeamus της Ολλανδίας καθώς και στις παγκόσμιες μέρες μουσικής στο Άμστερνταμ το 1985.
Από αρχές του 2013 ο Μιχάλης Τραυλός ξεκίνησε συνεργασία με τον το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στη Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών, Σύνθεσης και ψηφιακής επεξεργασίας video. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Νέας Μάκρης Γιάννη Χριστοφορίδη.

Η Beata Iwona Glinka γεννήθηκε στο Kwidzyn της Πολωνίας. Σε ηλικία 18 ετών πήρε δίπλωμα φλάουτου από το Μουσικό Λύκειο του Gdansk με την υψηλότερη διάκριση και παράλληλη ειδίκευση στη διδασκαλία. Συνέχισε στη Μουσική Ακαδημία του Gdansk απ’ όπου και αποφοίτησε το 1994 με Master of Music in Performance.

Με υποτροφία της Bâoise Holding Scholarship Found παρακολούθησε κατά την περίοδο 1991-94 τα θερινά μαθήματα της Μουσικής Ακαδημίας του Lenk στην Ελβετία με τον Peter Lukas Graf. Το 1992 με υποτροφία του δημάρχου της πόλης του Darmstadt της Γερμανίας, παρακολούθησε το Ferienkurse für Neue Musik, όπου μελέτησε σύγχρονες τεχνικές φλάουτου με τον Pierre-Yves Artaud.

Από το 1996 συνεχίζει τις σπουδές της στην Accademia Internationale Superiore di Musica στην Biella της Ιταλίας με τον Peter-Lukas Graf και αργότερα στην École Normale de Paris με τον Pierre-Yves Artaud.

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ με έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου (ανάμεσα σ’ αυτά και πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων, Πολωνών και Αμερικανών συνθετών) και έχει συμπράξει ως σολίστ και πρώτο φλάουτο σε ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρωσία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία και Αμερική). Έχει αναπτύξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα μουσική, η οποία από το 1994 είχε ως αποτέλεσμα πάνω από εκατόν παγκόσμιες πρεμιέρες έργων Ελλήνων, Πολωνών και Αμερικανών συνθέτων, περισσότερα από πενήντα από αυτών γράφτηκαν ειδικά για εκείνη.

Από το 1995 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Διδάσκει φλάουτο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, καθώς και στο ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στην Αθήνα. Είναι πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών και είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου.

Επελέγη ως εκτελέστρια στο 5ο Φεστιβάλ Φλάουτου της Σλοβενίας(2004), στο 3ο Φεστιβάλ Φλάουτου στο Madison των ΗΠΑ (2006) και τον Αύγουστο του 2007 στο masterclass του James Galway στο Weggis της Ελβετίας.

Beata Iwona Glinka έχει ηχογραφήσει και εμφανίζεται σε δεκάδες δίσκους των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών εταιριών, όπως BMG, Ίριδα, Magni, Mercury, και άλλων.

Το 2009 αναγορεύτηκε διδάκτορας ενόργανης μουσικής τέχνης στη Μουσική Ακαδημία της Κρακοβίας με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την μουσική για φλάουτο του Brian Ferneyhough και το 2012 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την σύγχρονη ελληνική μουσική για σόλο φλάουτο.