Εντυπωσίασαν τα «ΒΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΗΣ» από το Χορευτικό Τμήμα στο κατάμεστο Αρχαίο Ωδείο

Μια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «Βήματα Κρούσης» ανέβασε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίοου στο Αρχαίο Ωδείο.

Αριθμώντας φέτος 37 χρόνια ερασιτεχνικής δημιουργίας, το Χορευτικό Τμήμα Δ.Π. βρέθηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο παρουσιάζοντας μια παράσταση με πάνω απο 500 χορευτές σε ένα κλίμα ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνταιριασμένο με πρωτοποριακά στοιχεία.

Μέσα από πρωτότυπες χορογραφίες οι οποίες αποτελούσαν σημείο αναφοράς του χθες με το σήμερα, μέσα από τον ποιητικό λόγο, μέσα από τα βήματα των λαϊκών μας χορών, μικροί και μεγάλοι χορευτές κατάφεραν να διαμορφώσουν μια παράσταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για παραπάνω από δύο ώρες, ενός κοινού που κατέκλεισε ασφυκτικά το χώρο του θεάτρου. Η παράσταση κατάφερε να υποστασιοποιήσει κρίσιμα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής δίνοντας έμφαση στον αγώνα των λαών για διεκδίκηση και δημιουργία από τη βάση· αξίες που πρεσβεύει και ο γνήσιος λαϊκός πολιτισμός.

Παρών στη εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς ο οποίος ως πρώτος δημότης παρέλαβε το βραβείο του Χορευτικού Τμήματος, αποτέλεσμα διάκρισης στο Φεστιβάλ “Leron” της Κροατίας, το οποίο τα μέλη αφιέρωσαν στη πόλη της Πάτρας. Με αυτή τη προσφορά το Χορευτικό εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη των Πατρινών στο Τμήμα όλα αυτά τα έτη ερασιτεχνικής του δράσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, Ανδρέας Φίλιας, Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, Παναγιώτης Βαφέας, Χαράλαμπος Στανίτσας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Πελετίδης και Σπύρος Πολίτης. Χαιρετισμό επίσης έστειλε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νίκος Κωστόπουλος ο οποίος απουσίαζε λόγω σοβαρών οικογενειακών υποχρεώσεων.

Τη γενική επιμέλεια αλλά και τη σκηνοθεσία της παράστασης είχε ο Υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος Δ.Π. Χρήστος Γιαννόπουλος.

Συντελεστές:
Υπεύθυνη παιδικού χορευτικού: Ζαρνάβαλου Σταυρούλα
Χορογραφίες «ΒΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΗΣ» – Επιμέλεια κειμένων: Μαγιάκης Γιώργος
Λαϊκές Χορογραφίες: Χρήστος Γιαννόπουλος
Ενδυματολογική επιμελεια: Πολυγένης Μίμης – Παναγιωτοπούλου Ντίνα – Λυριντζή Φένια
Ομάδα κρουστών επί σκηνής: Τσεντούρος Γιάννης, Φορλίδας Νίκος
Απόδοση κειμένων: Παπαδοπούλου Σοφία
Σχεδιασμός Αφίσας: Γραφείο Διαδικτυακής & Ψηφιακής Διαχείρισης ΠΟΔΠ
Σκίτσο: Μελισσαρόπουλος Γιώργος

Δίδαξαν και παρουσίασαν:
-Μπογιαλίκι (Βόρεια Θράκη) και Καππαδοκία – Μικρά Ασία: Ζαρνάβαλου Σταυρούλα & Μαυρόγιαννη Ρέα
-Ήπειρος: Σδρούλια Μαριάννα & Χρονοπούλου Σεμίνα
-Μεταξάδες (Έβρος): Μπαριάμης Νίκος & Ντάνου Πέπη
-Πόντος: Μαρίνη Ελένη & Τσάλιος Θωμάς
-Λαϊκές Χορογραφίες: Ζαρνάβαλου Σταυρούλα & Ζιάκου Ιωάννα & Μαγιάκης Γιώργος
– Νησιά Αιγαίου, Πελοπόννησος, Μακεδονία, Ανατ. Ρωμυλία, Κρήτη: Γιαννόπουλος Χρήστος