Επαναλειτουργεί το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Επαναλειτουργεί από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, το πρόσφατα εγκαινιασθέν Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων, στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.

Πρόκειται για τη δωρηθείσα στον Δήμο Πατρέων, λαογραφική συλλογή του Πολιτιστικού Κέντρου Πατρών, που εγκαινιάστηκε στις 20 Ιουνίου 2013 και λειτούργησε πιλοτικά την περίοδο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ, επαναλειτουργώντας για κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη καθημερινά 10.00-13.00, (πλην Σαββάτου & Κυριακής).

Τις συλλογές και το αρχειακό υλικό του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Πρόκειται για τις ενότητες της αγροτικής ζωής, των μέσων μεταφοράς, της κτηνοτροφίας, της κατοικίας, του τρύγου και της υφαντικής. Επίσης περιλαμβάνει παραδοσιακά αστικά επαγγέλματα και εργαστήρια Υποδηματοποιίας, Πιλοποιίας, Κηροπλαστικής και τυπογραφίας.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται από αρχές Νοεμβρίου, κατόπιν συνεννόησης με του υπευθύνους του Μουσείου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων
Πλατεία Κορύλλων, Άνω Πόλη, Πάτρα
Τηλ.2610 279008-624088-390937