Η μουσική και το τραγούδι ανταμώνουν με την τσίκνα και το χορό

Η μουσική και τα τραγούδια θα ανταμώσουν από νωρίς το πρωί της τσικνοπέμπτης (αύριο), με τα «τσικνίσματα» και τα «λικνίσματα», δίνοντας στην Πάτρα – κόντρα και στα όσα έφερε η πανδημία – μια άλλη εικόνα και μία νότα εξωστρέφειας.

Την αυλαία των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Πολιτιστικό Οργανισμός θα ανοίξει στις 11.00 το πρωί, με αφετηρία το νέο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης», στη διασταύρωση των οδών Αράτου και Ρήγα Φεραίου.

Καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, μπροστά από το νέο κτίριο του Ωδείου επί της οδού Ρήγα Φεραίου, θα ερμηνεύσουν καρναβαλικές μελωδίες και μελωδίες εναρμονισμένες με το πνεύμα  της ημέρας. Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν οι καθηγητές τρομπέτας του Ωδείου Δημήτρης Δριμάλας και Περικλής Αλιώπης, μαθητές των τάξεων τους και ένας μαθητής από το τμήμα Jazz.

Η Μπάντα του Δήμου στις 11.30  θα παιανίσει καρναβαλική μουσική στους δρόμους της πόλης ενώ θα παρουσιάσει μουσικό δρώμενο μπροστά από το δημαρχείο.

Από τις 12.00 το μεσημέρι έως και τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στον περίκλειστο χώρο των Παλαιών Σφαγείων,  θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα  “Οι Μεν και οι Δεν”. Για τη συναυλία των Μεν & Δε(ν) στα Παλαιά Σφαγεία απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής-κράτηση θέσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr και στο link https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός είχε και φέτος προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης, με αφετηρία την άνω πόλη, το κέντρο, την πλατεία Νόρμαν και το Νότιο Πάρκο, μέσα από τις οποίες θα αναδεικνυόταν το μεγαλείο της πραγματικής λαϊκής διασκέδασης και της λαϊκής παράδοσης, οι οποίες ωστόσο δεν θα υλοποιηθούν λόγω των μέτρων που ισχύουν, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.