Η μουσικο-χορο-θεατρική παράσταση “Δέντρο έχω στην αυλή μου” στο Θεατράκι της Κρήνης

Η Μουσικοχοροθεατρική παράσταση «Δέντρο είχα στην αυλή μου», παρουσιάζεται στις 9.00 το βράδυ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Κρήνης, από την θεατρική ομάδα «Ροές», για την ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Μέσα από το έργο προσεγγίζεται ο κόσμος των αντιθέσεων και η αρχέγονη σχέση του ανθρώπου με τα φυτά και τα δέντρα, η σταδιακή απομάκρυνσή του από τη φύση, η συνακόλουθη έκπτωση των αξιών του.
Από τη μια, ο φυσικός πλούτος, η ποικιλομομορφία, η ομορφιά, η σοφία και το όραμα της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου-φύσης από την άλλη.
Το ερώτημα που κυριαρχεί δεν είναι άλλο από το «πώς θα σταθεί η ανθρωπότητα μέσα σε ένα τέτοιο κόσμο ιδιαίτερα σήμερα που οι ανθρωπογενείς απειλές απέναντι στη φύση έχουν πληθύνει; Από πού μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη ώστε να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τη φύση;
Οι «Ροές» ένωσαν τις δυνάμεις και μέσα από τη συνεργασία όλων των τμημάτων τους, θεατρική ομάδα, ομάδα παραδοσιακών χορών, χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού και ομάδα παραδοσιακών κρουστών, επιχειρούν να δώσουν τη δική τους απάντηση στα ερωτήματα αυτά.
Ένας μύθος από την Αρχαία Ελλάδα και δύο διασκευασμένα λαϊκά παραμύθια θα «δέσουν» με ρυθμούς, τραγούδια και χορούς σε μια ενιαία παράσταση που θα αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και θα ανασύρει μνήμες που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά και δεν σβήνονται.
Σκηνοθεσία: Διονυσία Ασπρογέρακα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ