Η Πάτρα “αποχαιρέτησε” τη μεγάλη πανσέληνο του Αυγούστου με Μουσική – Τραγούδια και Χορό από τον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο – ΦΩΤΟ

Μία νύχτα με πανσέληνο μαγική απόλαυσε το κοινό της Πάτρας που κατέκλυσε το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου την «καστροπολιτεία» της Αχάϊα Κλάους για να παρακολουθήσει μια μαγική μουσικο-θεατρο-χορευτική παράσταση, με την οποία το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων «αποχαιρέτησε» το μεγαλύτερο φεγγάρι του καλοκαιριού.
Η παράσταση με τίτλο « «Μισός αιώνας (και όχι μόνο), Ελληνικός και ξένος κινηματογράφος» ήταν μία παραγωγή – αφιέρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας στον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και είχε την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου πιανίστα και καθηγητή στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών Αναστάσιου Πάππας και του Διευθυντή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ Γιώργου Αραβίδη, ο οποίος είχε και τη διεύθυνση της Ορχήστρας.
Οι καταπληκτικές ερμηνείες των Νικόλα Καραγκιαούρη, Μαριέττας Σαρρή, Mariana Bredee, Αναστασίας Βελισσαρίου και Γιώργου Καλλιβωκά και οι μουσικές αποδόσεις των Περικλή Αλιώπη (τρομπέτα), Βιλέν Καραπετιάν (μπάσο), Δημήτρης Βαρζαμπετιάν (τύμπανα), Δημήτρης Γρουζής (πλήκτρα – πιάνο), Αναστάσιος Πάππας: (πλήκτρα – πιάνο) καθώς και της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας «Μίκης Θεοδωράκης», καθήλωσαν το κοινό προσφέροντας την τελευταία βραδιά του καλοκαιριού και της «μπλέ» πανσελήνου μια εντυπωσιακή παραγωγή. Συμμετείχε επίσης το χορευτικό σχήμα από την σχολή Dirty Dancing της Ελένης Ανδριοπούλου.
Η συναυλία είχε έντονο «άρωμα» από Δημοτικό Ωδείο Πατρών καθώς οι περισσότεροι από του συντελεστές συνδέονται μαζί του με την ιδιότητα του καθηγητή ή του μαθητή. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον προκειμένου η μουσική παράσταση να ταξιδέψει ως παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ σε άλλους δήμους της χώρας.
Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμο της Πάτρας προκειμένου μέσα από τις δράσεις πολιτισμού να σηκωθεί ο λαός της Πάτρας πιο ψηλά, να νοιώσει πνευματική και ψυχική ανάταση, προκειμένου να αντέξει τις δοκιμασίες που ζει σε πολλά επίπεδα. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την προσφορά τους στην πόλη και το λαό της Πάτρας μέσα από την τέχνη τους.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη προλογίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί απόδειξη ότι η Πάτρα έχει σπουδαίο καλλιτεχνικό δυναμικό οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετικά πράγματα. Ευχαρίστησε επίσης το Δ.Σ. της Αχάϊα Κλάους για την εξαιρετική συνεργασία και τη στήριξη του Φεστιβάλ.
Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, η πρόεδρος της κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Κώστας Παπανικήτας, δημοτικοί-διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό.