Η «Σούπα Μόντο – Supa Modo» στην Αρόη με τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Στο προαύλιο του 20ου Δημοτικού Σχολείου στην Αρόη «μετακομίζει» στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουλίου ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος με την προβολή της αριστουργηματικής και μιας εκ των πλέον δημοφιλών παιδικών ταινιών, «Σούπα Μόντο – Supa Modo».

Πρόκειται για μία Κενυο-Γερμανική παραγωγή που είναι βασισμένη σε μία αληθινή αυτοβιογραφική ιστορία, μία τρυφερή, γλυκιά, συμβολική παιδική ταινία και την αξία της φαντασίας.

Ο σκηνοθέτης Λικαρίον Γουαϊανίνα  φέρνει στην επιφάνεια  την  πλούσια παιδική φαντασία, αλλά με μία  πιο  προσεχτική «ματιά» ο θεατής αντιλαμβάνεται ότι συγχρόνως μιλάει και για την δύναμη του ίδιου του σινεμά και τις επιρροές του.

Η ταινία ξεκινά και τελειώνει με πιτσιρίκια που δεν έχουν καμία ελπίδα στην πραγματική ζωή να διασκεδάζουν και να ονειρεύονται στα σκοτάδια, μπροστά από μία φωτισμένη μεγάλη οθόνη. Με τους  βλοσυρούς ενήλικες, αυτούς που έχουν το βάρος της πραγματικότητας στους ώμους τους, να παρασύρονται και εκείνοι από το μεγάλο ψέμα που είναι η κινηματογραφική συγκίνηση.

ΠΡΩΤΗ «ΓΕΥΣΗ» ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μία πρώτη «γεύση» από την πολυβραβευμένη ταινία και τα μηνύματα που στέλνει, πήραν οι φίλοι του κινηματογράφου το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου όπου έγινε για πρώτη φορά η προβολή της.

Οι θεατές απόλαυσαν την 9χρονη Τζο που λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα καθώς και τη μεγάλη της επιθυμία να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν ξεχνώντας στη φαντασία της ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της…..

Σκηνοθεσία:  Λικαριόν Γουαϊνάινα. Πρωταγωνιστούν: Στάισι Γουαγουέρου, Μαριάν Νούγκο

Σενάριο: Γουαντζέρι Γκακούρου, Σίλας Μιάμι, Καμάου Γουά Ντουνγκου, Μουγκάμπι Ντίγκα. Φωτογραφία: Ενος Ολικ, Μοντάζ: Τσάριτι Κούρια, Μουσική: Σιν Πίβερς.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί  στις 9.30 το βράδυ την Κυριακή 24 Ιουλίου στην πλατεία της Θέας.

Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού κινητού Κινηματογράφου είναι  δωρεάν