Ιδανική πρεμιέρα για την ενότητα “Jazz & more”

O χώρος των «Παλαιών Σφαγείων» της Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου αποδείχθηκε τελικά «μικρός» για να χωρέσει τους φίλους της jazz, οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών στην φετινή πρεμιέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ “Jazz & more”.
Το κοινό απόλαυσε μια σπουδαία συναυλία με την μπάντα «Georgios Tsolis and friends» και τους τέσσερις διεθνούς φήμης μουσικούς (Georgios Tsolis / piano – Greece , Jorge Vistel / Trunpet – Cuba , Francesco Angiuli / Doubla Bass – Italy, Mauro Beggio / Drums – Italy), να το «ταξιδεύουν» στους δρόμους μιας εκ των σπουδαιότερων μορφών μουσικής έκφρασης.
Στο χώρο των «Παλαιών Σφαγείων» ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης συνάντησε τρεις από τους πιο δραστήριους μουσικούς της ευρωπαϊκής και διεθνούς μουσικής σκηνής με σημαντικές συνεργασίες και συνομίλησαν μουσικά στη γλώσσα της jazz πάνω σε συνθέσεις του, τις οποίες έχει δημιουργήσει ανά καιρούς για τα τρίο που έχει συνεργαστεί.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο άνοιγμα της φετινής ενότητας για την Jazz καλωσόρισε τους φίλους της μουσικής που γέμισαν το χώρο. Την συναυλία παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου Νίκος Ασπράγκαθος, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Πέτρος Βάης και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών της ενότητας έχει ως εξής:
27/5 Σάββατο Vasilis Kostas & Layth Sidiq Duo “STEPS” Project ώρα 21.30
28/5 Κυριακή Yiorgos Fakanas Group – Tάκης Πατερέλης (saxes), Σάμμυ Αμίρης(piano), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums) – ώρα 21.30
29/5 Δευτέρα Εργαστήριο Jazz από το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας – ώρα 21.30
Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr
Τιμές εισιτηρίων: Ατομικό εισιτήριο (και για τις τρεις ημέρες) 20,00€
Ατομικό ανά ημέρα 10,00€ . Άνεργοι, φοιτητές, άνω των 65 ετών 7,00€. Ομαδικά εισιτήρια άνω των 20 ατόμων 5,00€. Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός είσοδος δωρεάν.
Την Δευτέρα 29 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία από το σεμινάριο η Γενική Είσοδος είναι 5.00€.