Μία ανατρεπτική “Ηλέκτρα” έκλεισε τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Θερινό – (ΦΩΤΟ)

Η αυλαία των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2022  που φιλοξενήθηκαν στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο» έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την παρουσίαση μίας εξαιρετικής παράστασης που καθήλωσε το κοινό, το οποίο απόλαυσε μία ανατρεπτική «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε  μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.

Οι ερμηνείες του Γιώργου Δεπάστα ως Γεωργού, της Μαρίας Κίτσου στο ρόλο της Ηλέκτρας, του Δημήτρη Γκοτσόπουλου ως Ορέστη, του Σπύρου Κυριαζόπουλο που ενσάρκωσε τον Πυλάδη, του Γιώργου Κωνσταντίνου στο ρόλο του Γέροντα, του Νίκου Λυκάκη ως Άγγελου, της Ιωάννας Μαυρέα στην απόδοση της Κλυταιμνήστρας και των Ιάσονα Παπαματθαίου και Αντώνη Σταμόπουλου ως Διόσκουρων, έδωσαν ένα πρωτοποριακό έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες.

Στη σκηνή του ανοιχτού θεάτρου της οδού Ρίτσου ξετυλίχθηκε μία εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές να κινούνται σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας. Μια  τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο, συγκλονιστικά ανθρώπινο.

Στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο φιλοξενήθηκαν δεκάδες παραστάσεις τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή και αγκαλιάστηκαν από το κοινό.

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Οργανισμό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ολοκληρώνει το μεγάλο του ταξίδι για φέτος με μία συναυλία – αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το βράδυ της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.