Μία φανταστική παράσταση αντάμωσε στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας ένα φανταστικό κοινό – Sold out και ουρές για το “Όνειρο ενός Γελοίου” – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου, ένα φανταστικό αφηγηματικό αριστούργημα συνάντησε  ένα φανταστικό πολυπληθές κοινό, το οποίο γέμισε ασφυκτικά το χώρο του «Δημοτικού Θερινού θεάτρου Πάτρας» όπου φιλοξενήθηκε η ιδιότυπη ιλαροτραγωδία του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης Ψυχολογίας Φιοντόρι Ντοστογιέφσκι, “Tο Όνειρο ενός Γελοίου”.

Το Διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας πρόσφερε στους φίλους του θεάτρου μία από τις σπουδαιότερες φετινές παραστάσεις του, με τον Άρη Σερβετάλη και την Έφη Μπίρμπα μέσα από τις  εξαιρετικές ερμηνείες και τη σκηνική τους παρουσία να καθηλώνουν τους θεατές, οι οποίοι στο τέλος της παράστασης τους αποθέωσαν. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι οι θεατές στη συντριπτική τους; πλειοψηφία παρέμειναν στις θέσεις τους για αρκετή ώρα μετά τη λήξη της παράστασης.

Στη σκηνή του γεμάτου «Δημοτικού Θερινού Θεάτρου (έγινε sold out),  ο  Άρης Σερβετάλης και η  Έφη Μπίρμπα ξενάγησαν το κοινό της Πάτρας που είχε την τύχη να παρακολουθήσει την παράσταση, στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι, στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.

Η ξεχωριστή σκηνοθετική – εικαστική εγκατάσταση και ο σχεδιασμός κοστουμιών της Έφης Μπίρμπα, σε συνδυασμό με την μοναδική απόδοση των δύο πρωταγωνιστών,  ανέδειξε τ’ αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης της οποίας τα υλικά είναι ίδια με αυτά των ονείρων…

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη η οποία στο τέλος συνεχάρη τους συντελεστές, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και μέλη του Δ.Σ. στον πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.