Μεγάλη επιτυχία ο «Γιατρός με το στανιό» στο θέατρο Κρήνης

«ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΗΝΗΣ

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η κωμωδία τριών πράξεων του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό», που ανέβηκε από  την θεατρική ομάδα «Θεατροσκόπιο» του συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλληνών, το Σάββατο 29 Ιουλίου το βράδυ και συνεχίστηκε  συνεχίζεται και την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια πολύ καλή παράσταση που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Κρήνης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Πατρέων.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, καλωσορίζοντας τους θεατές τόνισε πόσο σπουδαίο είναι να στηρίζεται η ερασιτεχνική δημιουργία και οι φορείς να παράγουν πολιτισμό.

Θύμισε ότι ο θεσμός αυτός έχει αγκαλιαστεί από πλήθος ομάδων που παρουσιάζουν αξιόλογες δουλειές με ελεύθερη είσοδο και αποκλειστική και πλήρη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Η Κυβέρνηση όπως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουν να έχουν δικές τους προτεραιότητες, πέρα από την αναγκαία, όπως οφείλουν, σταθερή χρηματοδότηση των δημόσιων τομέων πολιτισμού, υπογράμμισε η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Το έργο «Γιατρός με το στανιό» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1666 στο θέατρο Παλαί Ρουαγιάλ στο Παρίσι,  με πρωταγωνιστή τον Σγαναρέλο, έναν χαρακτήρα που υποδύθηκε ο ίδιος ο Μολιέρος και είναι μια παρωδία των ιατρικών πρακτικών της γαλλικής ιατρικής του 17ου αιώνα και μια καταγγελία του τσαρλατανισμού γενικότερα.

Έπαιξαν: Σγαναρέλος – Μιχάλης Κόκκινος, Γερόντιος – Γιάννης Κολέσης, Μαρτίνα (Γυναίκα του Σγαναρέλου) – Μάχη Αντωνοπούλου, Ζακελίνα (Γυναίκα του Λουκά-παραμάνα) – Διονυσία Καραμπουρνιώτη, Λουκάς (Άντρας της Ζακελίνας) – Γιώργος Κλαουδάτος, Βαλέριος (Υπηρέτης του Γερόντιου) – Δημ. Γεωργαντόπουλος, Λέαντρος (Φίλος της Λουτσίντας) – Γιάγκος Ιγγλέσης, Τιμπώ (χωρικός)- Αντρέας Κατσαρός, κυρ. Ροβέρτος (γείτονας του Σγαναρέλου)- Σπύρος Πράρας, Λουτσίντα (κόρη του Γερόντιου) – Αθηνά Καλιακούδα

Συντελεστές της παράστασης: Σκηνοθεσία – Φωτισμός Χρήστος Μπαϊρακτάρης, Μουσικές επιλογές Χρίστος Γιαννόπουλος, Σκηνικά Αντρέας Κατσαρός, Κουστούμια Βεστιάριο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Ενδυματολογικέςσυμβουλές Θεοδώρα Τσούλου, Βοηθός σκηνοθέτη Μάχη Αντωνοπούλου.