Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση “Ειρήνη Βουρλούμη – Στον ίδιο χώρο – Ένας φωτογραφικός διάλογος με τον ζωγράφο Ανδρέα Βουρλούμη”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου η έκθεση «Ειρήνη Βουρλούμη – Στον ίδιο χώρο – Ένας φωτογραφικός διάλογος με τον ζωγράφο Ανδρέα Βουρλούμη», η οποία φιλοξενείτο στη Δημοτική Πινακοθήκη από τις 28 Απριλίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την επιμέλεια του Σταμάτη Σχιζάκη.
Στη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης το χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης επισκέφθηκαν περισσότεροι από 1500 φιλότεχνοι πολίτες ενώ με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και εκπαιδευτικά προγράμματα υπό την επίβλεψη καθηγητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Σε αυτά συμμετείχαν επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ, Δημοτικά και Γυμνάσια σχολεία της πόλης μας, Νηπιαγωγεία , τμήματα ζωγραφικής και ιστορίας της τέχνης του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Παράλληλα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος «Βλέμματα Μνήμης», που υλοποίησε το Πειραματικό Σχολείο Πατρών σε συνεργασία με το σχολείο Istituto di Istruzione Superiore “Largo Brodolini” της Ρώμης, μαθητές και των δύο σχολείων μαζί με τους συντονιστές τους επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην έκθεση.
Ιστοσελίδα: http://patrasculture.gr