Με “σφραγίδα” Πολιτιστικού Οργανισμού η έκθεση για τα 80 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη παραβρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το θάνατο του Εθνικού μας ποιητή.
Η εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας Νίκο Μαλούχο, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Στέγης (Κορίνθου 241) – ο οποίος ήταν το σπίτι που έμενε στην Πάτρα ο Κωστής Παλαμάς – με αφορμή την πραγματοποίηση της έκθεσης «Φιλοτελισμός και Ελληνική Λογοτεχνία».
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Στέγη Γραμμάτων, έχει παραχωρήσει προς έκθεση και φιλοξενείται στο σπίτι του Κωστή Παλαμά το πορτραίτο του ποιητή σε ελαιογραφία του Ερνέστου Κάρτερ.
Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει προγραμματίσει η στέγη για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το θάνατο του ποιητή, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ικανοποίησε σχετικό αίτημα, προκειμένου να συμπεριληφθεί το έργο του Ερνέστου Κάρτερ «Προσωπογραφία Κωστή Παλαμά», το οποίο ανήκει στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, στην έκδοση αναμνηστικού φιλοτελικού τεκμηρίου για συλλεκτική χρήση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς κ. Θανάσης Στεφανόπουλος ο οποίος και άνοιξε την εκδήλωση, τα μέλη του Δ.Σ. και πλήθος κόσμου.