Νέα δίωξη στο Δήμο Πάτρας από το Λιμεναρχείο

Οι Υπηρεσίες του Κράτους έχοντας την πολιτική κάλυψη των κυβερνήσεων συνεχίζουν τις διώξεις κατά του Δήμου για τις παρεμβάσεις προς όφελος του Πατραϊκού λαού.

 Στο Δήμο της Πάτρας επιβλήθηκε από το Λιμεναρχείο νέο πρόστιμο 47.000! ευρώ λόγω της «σοβαρότητας» της δήθεν παράβασης το καλοκαίρι του 2018 στην παραλία του κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται σε σχετική Έκθεση του Λιμεναρχείου, πραγματοποιήθηκαν εκεί, από το Δήμο, «εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων όπως καλάμια, ξερά δέντρα και μπάζα από συνεργεία του. Επιπλέον σε τμήμα της ανωτέρω περιοχής μήκους 260μ. περίπου, από οδό Κανελλοπούλου προς πρώην Κάμπινγκ του ΕΟΤ, είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες διάστρωσης του εδάφους με αμμοχώματα, αμμοκροκάλες με χρήση μηχανικών μέσων».

Με λίγα λόγια, όπως το οφείλουμε στους Δημότες μας, απλά  καθαρίσαμε και διαστρώσαμε το έδαφος της παραλίας κατά τρόπο ώστε για μην κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλεια χιλιάδων λουομένων και διερχόμενων πεζών να τραυματιστούν λόγω επικίνδυνης ανισοσταθμίας της ακτής με την διπλανό οδόστρωμα και να υπάρχει πρόσβαση σ’ αυτήν ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) .

Σημειωτέον ότι ο καθαρισμός και η διάστρωση του αμμώδους υλικού της εν λόγω παραλίας επιδοκιμάστηκε από χιλιάδες συνδημότες μας. Ήταν ήπιας μορφής χωρίς να προκαλέσει την παραμικρή  αλλοίωση της και έγινε γνωρίζοντας ότι κάποια επόμενη στιγμή ειδικά τον χειμώνα οι έντονοι κυματισμοί,  που φθάνουν και πάνω στο οδόστρωμα, θα προκαλούσαν πάλι τα ίδια προβλήματα. Πράγματι αυτό συνέβη με αποτέλεσμα και σήμερα να κινδυνεύουν οι πεζοί με τραυματισμό, και δεν υπάρχει πρόσβαση των ΑΜΕΑ την παραλία .

Πιστεύουμε ότι η πολιτική εχθρότητα και το μένος εναντίον της Δημοτικής Αρχής έχει ξεπεράσει κατά πολύ  κάθε όριο και εκθέτει ασυγχώρητα στα μάτια του Πατραϊκού Λαού μηχανισμούς του Κράτους, αφού ουδείς με ανθρώπινη λογική μπορεί να αντιληφθεί τί το κακό έχουν οι εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων, μπαζών ή αποκατάστασης για λόγους ασφαλείας της ομαλότητας στην παραλία.

Eμείς θα εξακολουθήσουμε, όπως οφείλουμε, να υπερασπίζουμε με συνέπεια το περιβάλλον. Θεωρούμε κοινόχρηστη κάθε σπιθαμή παραθαλάσσιας γης που πρέπει να έχει ασφαλή χρήση σε όφελος των δημοτών μας. Είμαστε  στη πράξη εχθροί της εμπορευματοποίησής και της εκμετάλλευσης της  ακτής.

 Ο Πατραϊκός λαός έχοντας την εμπειρία των συνεχών διώξεων εις βάρος του Δήμου π.χ για την δημιουργία του Νότιου Πάρκου στον Κόκκινο Μύλο, που έπεσαν στο κενό, βγάζει συμπεράσματα όλο πιο πολύ για το ρόλο και τις αντιλαϊκές επιδιώξεις του Κράτους και της Κυβερνητικής Πολιτικής που με κάθε τρόπο προσπαθούν, πλην ματαίως, να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για τη Δημοτική Αρχή.