Νέο κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με εργαζόμενους στο δήμο Πατρέων για την πανδημία και τον εμβολιασμό κατά του covid-19 ξεκίνησε σήμερα η δημοτική Αρχή – Αφετηρία οι δομές του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Νέο κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με τους εργαζόμενους στο δήμο Πατρέων, με θέμα την πανδημία και τον εμβολιασμό κατά του covid-19 ξεκίνησε από σήμερα η δημοτική Αρχή, με αφετηρία τις δομές του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης (με την ιδιότητα και του γιατρού), συναντήθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Μουσικής με μουσικούς της μπάντας και τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο.

Ο κ. Πελετίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και πραγματοποίησης του εμβολίου, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς λέμε πως πρέπει να εμβολιαστούμε, , πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη», ενώ απάντησε σε ερωτήσεις εργαζομένων.

Εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της δημοτικής Αρχής στη λήψη τιμωρητικών μέτρων σε βάρος εργαζομένων για το εμβόλιο και την μετατροπή των ευθυνών που έχει η κυβέρνηση για την μη προώθηση των εμβολιασμών, σε προσωπική ευθύνη του καθενός.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θ. Τουλγαρίδης (με την ιδιότητα και του γιατρού), βρέθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημέρωσε εργαζόμενους στη συγκεκριμένη δομή,  στη Δημοτική Πινακοθήκη και την τεχνική υπηρεσία του οργανισμού, για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί καθώς και την ανάγκη πραγματοποίησης του εμβολίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας και την ανάγκη στήριξης της, ενώ επεσήμανε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τις ελλείψεις και τα αποσπασματικά και χωρίς απόδοση μέτρα που λαμβάνει.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η  οποία ανέφερε πως πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και στις νοσοκομειακές δομές υγείας δόθηκε και εξακολουθεί να δίνεται μεγάλη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη με το μέτρο της διαθεσιμότητας και κάθε άλλο τιμωρητικό μέτρο, το οποίο μεταθέτει τις ευθύνες που έχει σε ατομική ευθύνη.

Έκφρασε παράλληλα την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας πως η δημοτική Αρχή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σε ότι αφορά την  κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία επεσήμανε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση προσθέτοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων και όλων των δομών.