Ξεκίνησαν οι προεγγραφές στα εικαστικά εργαστήρια του Δήμου Πατρέων

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό ότι από σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου ξεκινούν οι προεγγραφές στα παιδικά τμήματα και στα τμήματα ενηλίκων για όσους επιθυμούν να κατοχυρώσουν ημέρα και ώρα συμμετοχής στα εικαστικά εργαστήρια κατά τη χειμερινή σεζόν (Νοέμβριος 2023 – Μάιος 2024).
Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 2610-620724 ή επισκεπτόμενοι τα εργαστήρια τις ίδιες ημέρες και ώρες στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στην Πλατεία Κορύλλων 2.
Παιδικά τμήματα
Τα παιδικά τμήματα προσφέρουν μια πρώτη, μεθοδική και απολαυστική εξοικείωση με τις εικαστικές τέχνες, μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση με πλήθος τεχνικών (ζωγραφική, κεραμική, χαρακτική, κατασκευές). Τα παιδιά εισάγονται στον συναρπαστικό κόσμο της τέχνης, καθώς ενισχύεται η επιθυμία τους για πειραματισμό και εξερεύνηση, μέσα από μια ποικιλία αισθητηριακών εμπειριών. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην πρώτη, αλλά αποφασιστική, συνάντησή τους με έργα διαφόρων κατηγοριών και περιόδων. Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε κύκλους ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο :
Νηπίου, (προνήπια, νήπια)
α΄βαθμιδας (α΄,β΄γ΄δημοτικού) ,
β΄βαθμιδας (δ΄,ε΄στ΄δημοτικού ) ,
γ΄βαθμίδας (α΄,β΄γ΄γυμνασίου)
Τμήματα ενηλίκων
Τα τμήματα ενηλίκων (ζωγραφικής, κεραμικής, βυζαντινής εικονογραφίας και ιστορίας της τέχνης) προσφέρουν την ευκαιρία μιας εξειδικευμένης και συστηματικής μαθητείας στις περιοχές αυτές. Απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν σε βάθος με ειδικές περιοχές των εικαστικών τεχνών. Η σπουδή δεν εστιάζεται μόνο στην κατάκτηση των εκφραστικών μέσων, μέσα από την εκμάθηση των σχετικών τεχνικών, αλλά επεκτείνεται και στη διερεύνηση ενός πλήθους ζητημάτων που συνδέονται με αυτές. Στο πλαίσιο αυτό, η διδασκαλία δημιουργεί ένα γενικό μαθησιακό πλαίσιο, αλλά και ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας προσωπικής ερευνητικής στάσης.