«Οι ράγες του κέρδους βάφονται με αίμα, με αγώνα θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα!»

                                                                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

 Χαιρετίζουμε το μεγάλο ποτάμι οργής του λαού και της νεολαίας σε όλη τη χώρα, αλλά και την Πάτρα, που αυτές τις μέρες μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις απαιτεί να αποδοθούν ευθύνες, να μη συγκαλυφθεί τίποτα, να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Πάτρας που μας συγκινούν με τα μηνύματα που σχηματίζουν με τις τσάντες τους στα σχολεία τους και χτες μαζικά διαδήλωσαν μαζί με φοιτητές, γονείς, καθηγητές και εργαζόμενους.

 

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όλων αυτών των νέων που μετατρέπουν την οργή τους σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στο σημερινό σάπιο σύστημα, το κράτος και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

 

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

 

Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

 

Για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη». Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Πάτρας, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, πικετοφορίες που εξελίσσονται και θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες.

Από σήμερα κιόλας, όλα τα συνδικάτα, τα ΔΣ των σωματείων να προχωρήσουν σε πλατιά ενημέρωση όλων των εργαζομένων και του λαού της Πάτρας με περιοδείες, συσκέψεις και ΓΣ σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Χρέος μας να μάθουν όλοι την αλήθεια για αυτό το έγκλημα.

Όλοι μαζί διαδηλώνουμε, ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές και φοιτητές της Πάτρας το πρωί της Τετάρτης 8 Μάρτη. Όλες και όλοι την Τετάρτη 8 Μάρτη, 10:30πμ στην Πλατεία Γεωργίου

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ