Οι “Banda Morena” κλείνουν τον “κύκλο” του φετινου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ο «κύκλος» του Φετινού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ στην «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, με την ανοιχτή συναυλία (δωρεάν είσοδο για το κοινό), από το μουσικό σχήμα Banda Morena.
Οι “Banda Morena” είναι ένα πολυδιάστατο σχήμα που κινείται σε ποικίλα µουσικά είδη. Χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, κέφι, δημιουργική φαντασία στη µουσική προσέγγιση, και φέρνει κάτι νέο στην τοπική µουσική σκηνή. Η σύνθεση της ομάδας έγινε µέσα από µια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ανθρώπων που έχουν θητεύσει σε πολλά µουσικά σχήματα της περιοχής και όχι µόνο.
Ο ήχος και οι µελωδίες της µπάντας ταλαντεύονται ανάμεσα στο ροκ, έντεχνο, swing, rock n’ roll, disco, κυρίως της ελληνικής, αλλά και της ξένης µουσικής σκηνής, µε ρετρό αισθητική και ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.
Τη σχήμα απαρτίζουν οι Εύη Αναστοπούλου(τραγούδι), Χρήστος Ζαχαρόπουλος(τραγούδι) Θοδωρής Βένδρας (μπάσο – φωνητικά), Φώτης Αθανασόπουλος (πλήκτρα), Λεωνίδας Βασιλόπουλος (κιθάρα) Νίκος Χαραλαμπάκης (τύμπανα).
Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου οι τίτλοι τέλους των παραστάσεων
Στον αίθριο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου έπεσε το βράδυ της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου η αυλαία το παραστάσεων του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με την πραγματοποίηση της παράστασης «Το φιντανάκι» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χουρδούμη από την ομάδα «Χορολάτρες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας «Άγιος Ιωάννης».
Το κοινό γέμισε για μία ακόμα φορά το αίθριο και απόλαυσε ένα δραματικό έργο της αθηναϊκής γειτονιάς του μεσοπολέμου που γράφτηκε το 1921 από τον Παντελή Χορν. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά έργα . Το θέμα του είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της εποχής και τις οικονομικές – κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.
+