Ο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Το «Ματωμένο Γάμο» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, μουσική Αλκίνοου Ιωαννίδη και μετάφραση Νίκου Γκάτσου, υποδέχεται στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας το Διεθνές Φεστιβάλ.

Τον κεντρικό ρόλο της μάνας ενσαρκώνει η εξαίρετη Μαρία Τζομπανάκη. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και φέρει την υπογραφή του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου.  Η μουσική θα παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα  έργο  πρόκληση με έναν θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς-μουσικούς.

Ο «Ματωμένος γάμος», η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Το έργο έχει πάρει τη θέση του δίπλα στα κορυφαία αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου, όπως είναι οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τα έργα του Σέξπηρ, του Στρίντμπεργκ, του Τσέχωφ και του Τένεσι Ουίλιαμς.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης, Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος, Πρωτότυπη Μουσική * – Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σκηνικά-Κοστούμια : Αρετή Μουστάκα,Χορογραφίες-Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Νταϊόγλου

Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης, Μουσική διδασκαλία: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος – Αλκίνοος Ιωαννίδης , Βοηθός σκηνοθέτη: Ανθούλα Ευκαρπίδου, Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Εύα Παραδέλλη, Διεύθυνση παραγωγής για την εταιρία ΜΥΘΩΔΙΑ: Αναστασία Γεωργοπούλου, Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Καβαλλάρη, Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

 

Διανομή:

Μαρία Τζομπανάκη (ΜΑΝΑ),Μαρία Χάνου (ΝΥΦΗ), Νίκος Πουρσανίδης (ΛΕΟΝΑΡΔΟ), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (ΓΑΜΠΡΟΣ),Γιάννης Καλατζόπουλος (ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΥΦΗΣ),Χριστίνα Τσάφου (ΠΕΘΕΡΑ), Μαριάννα Πολυχρονίδη (ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΔΟ),Κώστας Βασαρδάνης (ΦΕΓΓΑΡΙ), Ισιδώρα Δωροπούλου (ΖΗΤΙΑΝΑ), Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος(ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ Α’), Κώστας Κοράκης (ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ Β’), Ιφιγένεια Μακρή (ΔΟΥΛΑ), Άννα Φιλιππάκη (ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Κανονικό: 20€

Μειωμένο: 15€(ΑΜΕΑ, ανέργων, Φοιτητικό)

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Viva.gr