Πανδαισία χορευτικής παράδοσης στο 1ο Διεθνές Χορευτικό Αντάμωμα – ΦΩΤΟ

Ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση με χορούς από περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού απόλαυσε από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου η Πάτρα, με το χώρο της «Ιχθυόσκαλας» να μετατρέπεται για μία ακόμα φορά σε κύτταρο ερασιτεχνικής έκφρασης.
Το 1ο «Διεθνές Χορευτικό Αντάμωμα» κατέδειξε με απόλυτη επιτυχία γιατί η ερασιτεχνική δημιουργία είναι μοναδική φέρνοντας στο προσκήνιο την επαφή διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών μεταξύ τους με σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας στην κουλτούρα του κάθε λαού.
Το Φεστιβάλ ήταν μια παραγωγή του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας και μέσα από αυτό προωθήθηκε η δημιουργία αντιρατσιστικών συνειδήσεων ενάντια στην καταπίεση λαών, εθνών, πολιτισμών και ανθρώπων, η προστασία της φύσης από την ασύδοτη εκμετάλλευσή της με μοναδικό στόχο το κέρδος και εστάλη προς κάθε κατεύθυνση φιλειρηνικό μήνυμα.
Την τελευταία ημέρα της ενότητας παρακολούθησε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο οποίος έδωσε σε συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα. Αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ έδωσαν στα χορευτικά σχήματα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Λαμπρινή Αναγνώστου και ο υπεύθυνος του Χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος.
Στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων το παρών έδωσαν αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών, δημοτικοί – διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας.
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου οι πεζόδρομοι της Αγίου Νικολάου και της Ρήγα Φεραίου γέμισαν από χρώμα, κίνηση και μουσικές, με το χορευτικό Ballet Folklorico DE OCCIDENTE από το Μεξικό, το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ να πραγματοποιεί μια μοναδική χορευτική εμφάνιση, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα όσους βρέθηκαν εκεί.
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν, τα εξής χορευτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Πολιτιστικός & εξωραϊστικός σύλλογος Παραλίας “Η Αναγέννηση” , Παμμικρασιατικός σύνδεσμος Πατρών , Πολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης , τέχνες εν χορώ, Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμνοχωρίου, Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας Πατρών «Φίλερης», Λαϊκό Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι Πάτρας, Χορευτική ομάδα Χιόνας, Πολιτιστικό και Χορευτικό σωματείο Τριταίας, πολιτιστικός σύλλογος Κλειτορίας , σύλλογος γυναικών Αγ. Βασιλείου, μορφωτικός και πολιτιστικός σύλλογος «παναγία η γηροκομίτισσα» , Αλβανική κοινότητα Πατρών, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Διακοπτού, σύλλογος απανταχού φίλων Δαφνούλας Αχαΐας, χορευτικό τμήμα πολιτιστικού οργανισμού δήμου Πάτρας, λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος «Ρίζες», εκπολιτιστικός σύλλογος Λεύκας “ο Άγιος Νικόλαος”, σύλλογος Αλβανων “emigranti” Πάτρας, Ναυπακτιακός χορευτικός όμιλος φίλων ελληνικής παράδοσης, πολιτιστικό λαογραφικό εργαστήρι Κονιων, ΠΟ.ΛΑ.Ε.Κ, και το ballet folklorico de occidente από το Μεξικό.