Πλήθος κόσμου σε Ψηλαλώνια και Ομόνοια – ΦΩΤΟ

Η Πάτρα υποδέχθηκε το Μάη με τραγούδι, χορό, μουσική και θέληση για αγώνα με τις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας να γίνονται και φέτος σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Για δύο ημέρες – Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου – πλήθος κόσμου βρέθηκε στις δύο πλατείες και απόλαυσε  μουσικά και χορευτικά σύνολα, εικαστικές δημιουργίες και τα καθιερωμένα  Ανθεστήρια που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον σύλλογο ανθοπωλών

Την αυλαία των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας άνοιξε στα Ψηλαλώνια η Φωτεινή Βελεσιώτου με το κοινό να γεμίζει ασφυκτικά το χώρο και να απολαμβάνει μια ξεχωριστή λαϊκή συναυλία.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Ομονοίας το μήνυμα της έλευσης του Μάη «περνούσε» μέσα από το λαϊκό γλέντι που είχε στηθεί από νωρίς με την παρουσία πατρινού μουσικού σχήματος.

Την παραμονή της πρωτομαγιάς Κυριακή 30 Απριλίου, οι εκδηλώσεις  στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων ξεκίνησαν στις 7.30 το βράδυ. Για δύο ώρες με τη συμμετοχή 33 χορευτικών σχημάτων  από την περιοχή παρουσιάστηκαν  Παραδοσιακοί Χοροί ενώ την τιμητική τους είχαν οι πρωτομαγιάτικες δημιουργίες για μικρά παιδιά από τους   καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων και τα Ανθεστήρια.

Στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Ομονοίας ξεκίνησε  συναυλία με την λαϊκή ορχήστρα του χορευτικού τμήματος.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διοργάνωσε και φέτος την  «Γιορτή Χορευτικών  Συγκροτημάτων» συνδυάζοντας την παγκόσμια μέρα χορού με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων έγινε την Κυριακή 30 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Τα συγκροτήματα μέσω του ιστορικού κέντρου κατέληξαν  στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Στη φετινή «Γιορτή  Χορευτικών Συγκροτημάτων» φέτος συμμετέχουν 33  σχήματα από πολιτιστικούς συλλόγους, συνδέσμους και σωματεία, τα οποία θα εμφανιστούν αντίστοιχα στα εξής σημεία:

Στις διήμερες εκδηλώσεις χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών, διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.