Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των μαθητών του εικαστικού εργαστηρίου στην “Αγορά Αργύρη” – ΦΩΤΟ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου στην «Αγορά Αργύρη» τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των μαθητών από τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 έργα 400 μαθητών του εργαστηρίου από τα τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευών, αγιογραφίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη με αφορμή της έναρξη της έκθεσης στην ομιλία της αναφέρθηκε στη «σπουδαία δουλειά του εικαστικού εργαστηρίου την περίοδο της πανδημίας, η οποία απαντά και στο ποια είναι η αποστολή της Τέχνης. Δηλαδή ότι η τέχνη πρέπει να απαντά στις ανάγκες του λαού.

Ένα μέρος των έργων, δεν βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στα εκθέματα. Πρόκειται για τις ευχητήριες κάρτες – έργα, που έγιναν από τα παιδιά του τμήματος ζωγραφικής του εικαστικού εργαστηρίου, τα οποία ταξίδεψαν τα περασμένα Χριστούγεννα στην Βόρεια Εύβοια και με αυτό τον τρόπο έστειλαν ξεχωριστό μήνυμα συμπαράστασης στους πληγέντες από τις θεομηνίες κατοίκους.

Αξίζει να αναφερθεί πως είμαστε ήδη στη διαδικασία ολοκλήρωσης των εργασιών στο κτίριο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το τμήμα ζωγραφικής των ενηλίκων του Εικαστικού Εργαστηρίου».

Η υπεύθυνη του Εικαστικού Εργαστηρίου Μαρία Μανεσιώτη σε σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας η ετήσια έκθεση των μαθητών του εικαστικού Ευχαρίστησε επίσης τους γονείς, τους μαθητές και τους καθηγητές για τη συνεργασία.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η διευθύντρια του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο σωφρονιστικό κατάστημα του «Αγ. Στεφάνου» της Πάτρας κατά την περυσινή περίοδο κ. Αλεξάνδρα Θεοδώρου, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη συνεργασία του εικαστικοί εργαστηρίου και τη στήριξη από τον Πολιτιστικό Οργανισμό της λειτουργίας στο πλαίσιο του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών, τμήματος κεραμικής.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό, ο επί σειρά ετών πρώην συντονιστής του Εικαστικού Εργαστηρίου, εικαστικός – καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Αντώνης Βάος και δεκάδες φίλοι των εικαστικών.

Στα τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου δίδαξαν:

Οι ζωγράφοι Αγάθου Χρύσα, Καρατζά Άννα, Κουλουμπή Κλεοπάτρα – Μαρία, Μπακατσέλος Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Στάμου Βασιλική, Παντελής Διονύσιος, Φερεντίνος Παναγιώτης,                           Bressoud  Ganaelle, οι κεραμίστες Κανελλοπούλου Μαρία,                                Κοντογεώργα Παναγιώτα, Μεθενίτης Σπύρος, Μόρφη Θεοδώρα.

 

Στην αγιογραφία ο Πέτρος Λαμπρινάκος και στην Ιστορία της Τέχνης η Πολυξένη Γιαννούλη.

Διάρκεια έκθεσης : Έως και Σάββατο  15/10/2022

Ώρες λειτουργίας έκθεσης :

Καθημερινές πρωί: 09:00 – 13:00 απόγευμα 17:00 – 21:00

Σάββατα πρωί 09:00 -14:00