Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών στο πλαίσιο της 4ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας διοργανώνει την Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 7.00 το βράδυ, σεμινάριο «Harmony Spa» του Μιχαήλ Τραυλού «ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές, τελειόφοιτους, απόφοιτους και επαγγελματίες μουσικούς και δασκάλους θεωρητικών της μουσικής, μαέστρους, μουσικολόγους, συνθέτες αλλά και σε εκπαιδευμένους ερασιτέχνες μουσικόφιλους.
Την Τρίτη 4 Ιουλίου και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με εισηγητή τον Νικόλαο Διπλάρη με θέμα « ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ» Οι φθοροποιοί παράγοντες και προστασία των οργάνων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Αράτου 23.
Μιχάλης Τραυλός
Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1950 στον Πειραιά. Πήρε τα πρώτα μαθήματα Αρμονίας στο Εθνικό Ωδείο, από το Μιχάλη Βούρτση (1970 – 1972) και συνέχισε τις σπουδές του στη σύνθεση, στη Μουσική Ακαδημία του Βερολίνου, με καθηγητή τον Isang Yun (1975 – 1980). Από το 1980 έως σήμερα ζει στον Πειραιά όπου εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και καθηγητής θεωρητικών. ‘Eχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανα, μία όπερα δωματίου, χορωδιακά έργα, καθώς και κοντσέρτα για διάφορα όργανα και ορχήστρα. Tα έργα του έχουν βραβευτεί στην Eλλάδα και το εξωτερικό όπως A’ Bραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης JEUNESSES MUSICALES – BELGRADE 1979, A’ Bραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Στουτγάρδης – 1979, B’ Bραβείο στο Διαγωνισμό Yπουργείου Πολιτισμού – 1979, PRINCE PIERE DE MONACO MUSICAL AWARD – 1982, B’ Bραβείο στο Διαγωνισμό Yπουργείου Πολιτισμού – 1982, Bραβείο στο Διαγωνισμό του Δήμου Aθηναίων – 1991. Έχει λάβει μέρος τρεις φορές στις Διεθνείς Hμέρες Σύγχρονης Mουσικής στο GAUDEAMUS της Oλλανδίας, καθώς και στις Παγκόσμιες Hμέρες Mουσικής στο ‘Aμστερνταμ το 1985. Στις συνθέσεις του χρησιμοποίησε με ευχέρεια και φαντασία τις σύγχρονες τεχνικές, αλλά με διάθεση επαναπροσδιορισμού των βασικών στοιχείων της παράδοσης μέσα στο σύγχρονο ιδίωμα. Η τεχνική του βασίζεται στο “χρώμα” των διαστημάτων, που καθορίζει ανάλογα με τη χρήση του, τη προσέγγιση ή απομάκρυνση από παραδοσιακές εστίες αναφοράς.
Διπλάρης Νικόλαος
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου 1970
Είναι Διπλωματούχος Πλαγίαυλου και ανωτέρων θεωρητικών με βαθμό «Άριστα».
Δίδαξε σαν καθηγητής Τεχνολογίας Πνευστών στα Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στο τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι με ειδικότητα Τεχνολόγου Πνευστών Μουσικών Οργάνων.
Ήταν Τεχνικός Συντηρητής Πνευστών Μουσικών Οργάνων στην εταιρεία Π. Μιχαλιτσιάνος και Τεχνικός υπεύθυνος, τμήματος Συντήρησης Πνευστών Μουσικών Οργάνων στην εταιρεία Φ. Νάκας.
Τεχνικός ήχου με ειδικότητα τεχνολογική δομή ήχου ξύλινων και χάλκινων πνευστών
με βράβευση της Yamaha corporation καθώς και της Selmer Paris.
Συμμετείχε στην δισκογραφία ως φλαουτίστας με συνθέτες όπως Ν.Μόσχος, Ν.Ξύδης, Φ.Πέριστερης, Μίνος Μάτσας, Αντωνίου, κ.α.