Σε ρυθμούς JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ” για δέυτερη ημέρα αύριο Παρασκευή η Πάτρα

Η Πάτρα για δεύτερη ημέρα αύριο (Παρασκευή), στις 9.00 το βράδυ, έχει «ραντεβού» με την jazz, μέσα από την ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ «JAZ+ΠΡΑΞΕΙΣ».

Οι Γιώργος Μανωλάκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, με το δικό τους μουσικό στίγμα και μέσα από μια μοναδική μουσική σύμπραξη, η οποία βασίζεται σε συνθέσεις του πρώτου, που έχουν την «ρίζα» τους στην κρητική μουσική παράδοση, αλλά με world jazz προσέγγιση και έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, θα ανοίξουν την αυλαία.

Στις 10.45 το βράδυ την «σκυτάλη» θα πάρει το σχήμα Mihalis Kalkanis Group. Ο κοντραµπασίστας Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων µουσικών της τζαζ – και όχι µόνο. Προέρχεται από µουσική οικογένεια και, πέραν του ότι συµµετέχει στα πιο σημαντικά σχήματα του είδους, είναι ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης και πειραματίζεται µε επιτυχία, δίνοντάς µας μία μουσική απρόβλεπτη. Ντύνει µε ηλεκτρονική μουσική το παραδοσιακό τραγούδισµα της… γιαγιάς του και κάνει επιτόπιες ηχογραφήσεις (field recordings) σε θρησκευτικές τελετές μεταναστών, δίνοντάς µας ένα αµάλγαµα ήχων του κόσµου στο δίσκο του World Echoes in Athens.

 

Μουσικοί:  Λευτέρης Ανδριώτης κρητική λύρα • Μιχάλης Καλκάνης κοντραµπάσο • Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο • Βασίλης Μπαχαρίδης ντραµς • Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα, πιάνο • Σχεδιασµός – Εκτέλεση ήχου Παναγιώτης Ριζόπουλος.

 

Κορύφωση και ολοκλήρωση με Sotiris Ntouvas State Of Exception» & Dhafer Youssef

 

Το Σάββατο 3 Ιουλίου θα κλείσει η φετινή ενότητα “JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ” του Διεθνούς Φεστιβάλ, με την εμφάνιση αρχικά τoυ πατρινού ντράμερ Σωτήρη Ντούβα. Θα ακολουθήσει ο διεθνούς φήμης Τυνήσιος δεξιοτέχνης στο ούτι, τραγουδιστής και συνθέτης Dhafer Youssef.

 

Στις 9.00 το βράδυ ο Σωτήρης Ντούβας θα παρουσιάσει κυρίως δικές του συνθέσεις που δημιουργήθηκαν στο κατά την διάρκεια της καραντίνας. Η μουσική συνδυάζει τα ραπ φωνητικά με την γυναικεία μελωδική χροιά όπως επίσης τον αυτοσχεδιασμό με την ποπ αισθητική και τα επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μοτίβα.

 

Τα μέλη της μπάντας είναι οι Πάνος Πλουμάκης (φωνη), Coslee (φωνή,κιθάρα), Νεφέλη Φασουλή (φωνή), Ερικ Παναγόπουλος (κιθαρα,πλήκτρα ), Γιωργος Κωνσταντίνου (μπάσο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα, φωνή), Σωτήρης Ντούβας (ντραμς) . Γιάννης Πετρολιάς (ηχοληψία).

Ο Dhafer Youssef, μία από τις αποκαλούμενες μουσικές ιδιοφυίες στο είδος του, θα αναλάβει στις 10.30 το βράδυ να «ξεναγήσει» το κοινό στους δικούς του μουσικούς δρόμους. Ο Τυνήσιος δεξιοτέχνης, με μια θριαμβευτική διεθνή περιοδεία, περίπου 100 συναυλίες και πάνω από 50.000 δίσκους και παραστάσεις με  σπουδαίες ορχήστρες, θα ολοκληρώσει την φετινή ενότητα «JAZZ» + «ΠΡΑΞΕΙΣ»  διεθνούς Φεστιβάλ, «ξεδιπλώνοντας» την ασύμμετρη ποιότητα των περίεργων μέτρων, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό μουσικό επίτευγμα

 

Κατά την διάρκεια της ενότητας του «JAZZ» + «ΠΡΑΞΕΙΣ»,  ο χώρος όπου θα φιλοξενείται η έκθεση «Νο paper limit» στα Παλαιά Σφαγεία θα είναι επισκέψιμος για το κοινό από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.

 

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr, το βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος»

 

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,  7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο για κάθε μία ημέρα . Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Επίσης έχει προβλεφθεί και διατίθενται με την μορφή «πακέτου» εισιτήρια εισόδου και για τις τρεις ημέρες του «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» στην τιμή των 20.00€.