“Τα χρυσά κουπιά” στη Δημοτική Βιωλιοθήκη Πατρών

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου διοργανώνει στις 7.00 το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαΐου εκδήλωση – παρουσίασης του Βιβλίου της Μαρίας Παπαγιάννη – Μικρούτσικου «Τα χρυσά κουπιά».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πάτρας, το οποίο θα «επενδύσει» μουσικά το περιεχόμενο του βιβλίου κατά την παρουσίασή του.
Η συγκεκριμένη δράση σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας η οποία περιλαμβάνει «Λογοτεχνικά αφιερώματα».
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη με αφορμή την πραγματοποίηση της εκδήλωσης για την Ημέρα του Βιβλίου που προσδιορίζει και την έναρξη της νέας ενότητας του Φεστιβάλ με τα «Λογοτεχνικά Αφιερώματα» επεσήμανε, ότι η δημοτική Αρχή θέτει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους της πόλης, γιατί μια πόλη είναι ευχάριστη όχι μόνο χάρη στο φυσικό της τοπίο και τα κτίριά της, αλλά όταν σε εμπνέει, σου δίνει το έναυσμα και το κίνητρο να ζήσεις σε αυτή, όταν δεν έχει ανεργία και φτώχεια και ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Όταν όλοι όσοι ζουν σε αυτή έχουν ίσα δικαιώματα στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό στον αθλητισμό.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.