Το ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας πόλος έλξης για εκατοντάδες μαθητές σχολείων και συλλόγους – ΦΩΤΟ

Το καταφύγιο της Πάτρας κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται σε πόλο ανάδειξης της ιστορικής μνήμης καθώς δεκάδες μαθητές σχολείων της περιοχής περνούν καθημερινά τις πύλες του, προκειμένου να ξεναγηθούν στους χώρους του και να έρθουν σε επαφή με το ιστορικό αρχείο που φιλοξενείται εκεί.
Η ξενάγηση στο καταφύγιο όπου φιλοξενείται μοναδικής σημασίας αρχειακό και επετειακό υλικό , μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα, γίνεται από μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό.
Στο πλαίσιο των οργανωμένων επισκέψεων το πρωί της Τρίτης 7 Νοεμβρίου το καταφύγιο επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο χώρο και την έκθεση από το μέλος του Δ.Σ. Ρένα Σκαρλάτου.
Τις επόμενες ημέρες το καταφύγιο θα επισκεφθούν το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, το 41ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας, το 3ο Γυμνάσιο και 7ο Γυμνάσιο Πάτρας, το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το 29ο Δημοτικό Σχολείο, το 10ο ΓΕΛ, το 43ο Δημοτικό Σχολείο και το 40ο Δημοτικό Σαραβαλίου.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων στο χώρο του καταφυγίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-390-935 & 2610-361-527 (καθημερινές 10.00 έως 14.00).
Το καταφύγιο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και Κυριακή (ίδιες ώρες). Το Σάββατο παραμένει κλειστό