Το ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας σημείο αναφοράς για δεκάδες σχολεία και συλλόγους

Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου της Πάτρας που βρίσκεται κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων έχει μετατραπεί και φέτος σε πόλο έλξης για μαθητές σχολείων, μέλη σωματείων και συλλόγων, τα οποία στο πλαίσιο των οργανωμένων ξεναγήσεων προσέρχονται καθημερινά προκειμένου να έρθουν σε επαφή με ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης.
Ήδη δεκάδες σχολικές μονάδες και σύλλογοι από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή έχουν δηλώσει συμμετοχή για να ξεναγηθούν στο χώρο όπου φιλοξενείται μοναδικής ιστορικής σημασίας αρχειακό και επετειακό υλικό , μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων στο χώρο του καταφυγίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-390-935 (καθημερινές 10.00 έως 14.00).
Το καταφύγιο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και Κυριακή (ίδιες ώρες). Το Σάββατο παραμένει κλειστό