Το καταφύγιο της Πάτρας πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών του διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ)

Το ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας κάτω από την πλατεία υψηλών Αλωνίων, μετατράπηκε την παραμονή  και ανήμερα την 28η Οκτωβρίου σε πόλο έλξης εκατοντάδων πολιτών από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι αντάμωσαν με τις μνήμες της κήρυξης του πολέμου, της κατοχής από τα ναζιστικά στρατεύματα , της αντίστασης και της απελευθέρωσης.

Πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις, ενώ στους επισκέπτες του δόθηκε έντυπο αναμνηστικό, από το ιστορικό και αρχειακό υλικό που φιλοξενείται στο χώρο.

Στο χώρο του καταφυγίου βρέθηκε η μπάντα του Δήμου όπου παιάνισε τραγούδια και εμβατήρια της 28ης Οκτωβρίου. Στη διάρκεια του διημέρου στο χώρο του καταφυγίου το κοινό υποδέχθηκαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Το καταφύγιο θα είναι ανοιχτό για το κοινό και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου από τις 11.00 το πρωϊ έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες  επισκέψεις – ξεναγήσεις στο καταφύγιο από  Συλλόγους – Σωματεία για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, ενώ το πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται. Τηλέφωνα επικοινωνίας για οργανωμένες  επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία μετά από συνεννόηση. (2610-624-088 και 2610-390-937).