Το «Fight Girl» στην οθόνη του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου την Τρίτη 21 Ιουνίου (ΦΩΤΟ) – Πλήθος φίλων του κινηματογράφου στην προβολή της ταινίας «Λουνάνα, ένα γιακ μες στην τάξη» που έγινε στην «Ιχθυόσκαλα»

Μία ταινία που το 2019 κέρδισε το Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, «έρχεται» στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 21 Ιανουαρίου στην οθόνη του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.
Το «Fight Girl» έχει σκηνοθετήσει ο Ολλανδός Johan Timmers, ο οποίος «παρακολουθεί» την ιστορία μιας δυναμικής δωδεκάχρονης, της Μπο. Μετά το σκληρό διαζύγιο των γονιών της, η πεισματάρα Μπο μετακομίζει με την μητέρα και τον αδελφό της, σ’ ένα προάστιο του Άμστερνταμ. Εκεί, γνωρίζει την Τζόι, μια γειτονοπούλα που θα την συστήσει στον σύλλογο kickboxing όπου αθλείται.
Αμέσως ξεδιπλώνει το φυσικό της ταλέντο στις πολεμικές τέχνες και παρότι άπειρη, λαμβάνει μέρος στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Όμως, το διαζύγιο των γονιών της τη φορτίζει συναισθηματικά, δημιουργώντας καταστάσεις που απειλούν τη συμμετοχή της σε αυτό.
Η Μπο πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να έχει τα πάντα υπό τον έλεγχο της και πως αυτό που πρέπει κυρίως να ελέγξει είναι ο ίδιος της ο εαυτός…
Σκηνοθεσία: Johan Timmers, Σενάριο: Barbara Jurgens
Πρωταγωνιστούν:Aiko Beemsterboer, Noa Farinum, Hilde de Baerdemaeker, Ali Ben Horsting. Xώρα Παραγωγής: Ολλανδία
Η ταινία θα προβληθεί και την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στο Νότιο Πάρκο στην Ιχθυόσκαλα
ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “ΛΟΥΝΑΝΑ, ΕΝΑ ΓΙΑΚ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ”
Οι φίλοι του κινηματογράφου έδωσαν το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου μαζικό παρών στην «Ιχθυόσκαλα» της Πάτρας, όπου στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου προβλήθηκε η ταινία του Πάου Τσόνινγκ Ντόρχι «Λουνάνα, ένα γιακ μες στην τάξη». Οι «σινεφίλ» γέμισαν τον «Πολυχώρο Πολιτισμού» της «Ιχθυόσκαλας» και παρακολούθησαν έναν ύμνο στην αξία της εκπαίδευσης και τον μαχόμενο εκπαιδευτικό.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη φετινή ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου και την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός – παρά τις αντιξοότητες – για να έχει πρόσβαση η λαϊκή οικογένεια στις τέχνες και τον πολιτισμό.
Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.