«Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο» από την «Ορχήστρα Δωματίου» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Με την πραγματοποίηση του «Χριστουγεννιάτικου Κονσέρτου» από την «Ορχήστρα Δωματίου» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, υπό τη Διεύθυνση-Διδασκαλία του Γιάννη Μαυρίδη, συνεχίζεται την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η ενότητα «Το Ωδείο παρουσιάζει…»

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Η Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ιδρύθηκε το 1996 και στελεχώθηκε από μαθητές των Σχολών του Ωδείου. Αποτελεί ένα σημαντικό σύνολο ‐ φορέα για την αναβάθμιση της προσφερόμενης μουσικής παιδείας στους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, μαζί με τα σύνολα της “Μουσικής Δωματίου”. Την επομένη χρονιά από την ίδρυσή της η “Ορχήστρα Δωματίου”, ανέπτυξε συνεργασία με άλλους φορείς και μουσικά ιδρύματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα.

Τα μέλη της Ορχήστρας είχαν την ευκαιρία να δεχθούν την διδασκαλία και να συνεργαστούν με σημαντικούς μαέστρους, όπως τον Αλέξανδρο Μυράτ της Καμεράτας ‐ Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής ‐ και τον P. Seymour, καθηγητή του Πανεπιστημίου του York και διευθυντή των Yorkshire Baroque Soloists. Από την ίδρυσή της η Ορχήστρα έως το 1999 είχε ως μόνιμο μαέστρο-διευθυντή τον Π. Σεργίου. Από τον Οκτώβριο του 1999 έως και το 2003 την Ορχήστρα διδάσκουν ο Γιάννης Μαυρίδης, εξάρχων της «Ορχήστρας Πατρών» και καθηγητής βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και ο Sαulius Sondeckis, μαέστρος τότε της «Ορχήστρας Πατρών».

Σήμερα την «Ορχήστρα Δωματίου» διδάσκει ο Γιάννης Μαυρίδης υπεύθυνος της Σχολής Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Την Ορχήστρα Δωματίου απαρτίζουν

Βιολί
Δάβουλος Χρήστος, Καλλίστρου Έφη, Μάντζαρη Κατερίνα, Βαλμά Ισμήνη, Καραπετιάν Βικτωρία, Υφαντή Μαριάνθη, Αποστολοπούλου Παναγιώτα, Βουτσινά Δανάη, Γεροπούλου Φωτεινή

Βιόλα
Αϊζενμπαχ Σοφία, Παπαντωνίου Φώτης, Αλατάκη Ροδούλα, Βερονικιάτη Αγγελική

Βιολοντσέλο
Αλατάκης Αντώνης, Μπίστα Μαργαρίτα, Καμάρης Γαβρίλης, Λάτσης Νίκος, Ανδρουτσάκης Διονύσης

Κοντραμπάσο
Καραπετιάν Βιλέν, Φλωράτου Μάρια

Κλαρινέτο
Βρυώνη Γεωργία, Χαρδαλιά Μαρία, Τρίγκας Νίκος

Φλάουτο
Παυλάτου Διονυσία, Κοίνη Ευγενία

Φαγκότο
Ανδρικόπουλος Δημήτρης

Όμποε
Τσαγκρώνης Παναγιώτης

Κρουστά
Θωίδης Παναγιώτης, Μπαράκος Γιώργος, Ρωμηός Δημήτρης