Έγινε της τσικνοπέμπτης με την “υπογραφή” και του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΦΩΤΟ)

Όταν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι νότες και το τραγούδι αντάμωσαν την τσίκνα, η Πάτρα κόντρα στα σημεία των καιρών και τα πρωτόκολλα έζησε μία ξεχωριστή Τσικνοπέμπτη.

Για να συμβεί αυτό και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός έβαλε τη δική του «υπογραφή», με τις δομές του να αφήνουν για μία ακόμα φορά το «αποτύπωμά» τους στα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν.

Πρωταγωνιστές, καθηγητές και μαθητές του Ωδείου, η μπάντα του δήμου, το μουσικό σχήμα «Οι Μεν και οι Δεν» που απαρτίζεται από καλλιτέχνες της πόλης και οι εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό, οι οποίοι για μία ακόμα φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την πραγματοποίηση των δράσεων.

Το ιστορικό νεοκλασικό όπου στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο, οι δρόμοι της πόλης, το δημαρχείο, η ΔΕΥΑΠ και ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων ήταν μερικά από τα σημεία αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων.

 

Στην πρόσοψη του κτιρίου, καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, ερμήνευσαν καρναβαλικές μελωδίες και μελωδίες εναρμονισμένες με το πνεύμα  της ημέρας. Στο πρόγραμμα  συμμετείχαν οι καθηγητές τρομπέτας του Ωδείου Δημήτρης Δριμάλας και Περικλής Αλιώπης, μαθητές των τάξεων τους και ένας μαθητής από το τμήμα Jazz.

Η Μπάντα του Δήμου από τις 11.30 το πρωί  παιάνιζε καρναβαλική μουσική στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στο δημαρχείο όπου  παρουσίασε μουσικό δρώμενο μπροστά από το δημαρχείο, ενώ πραγματοποίησε αντίστοιχη δράση και στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΠ.

Στις 12.ΟΟ το μεσημέρι, στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, ξεκίνησε η συναυλία με το συγκρότημα  “Οι Μεν και οι Δεν”, με τις ψησταριές να παίρνουν «φωτιά».

Στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης το παρών έδωσαν, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρους της κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, οι αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας, Χρήστος Κορδάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη  των διοικητικών συμβουλίων σε Οργανισμούς του δήμου.