Αγγελική Ιονάτος – Τρίο

Το  Αγγελική Ιονάτος – Τρίο, πήρε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 23 Ιουνίου, στο αίθριο του παλαιού δημοτικού Νοσοκομείου, τη σκυτάλη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας , προσφέροντας μια ξεχωριστή βραδιά σε όσους παρακολούθησαν  τη συναυλία «κραυγή» αγάπης κι εξέγερσης, γι’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η  Ελλάδα.

 

 Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον   Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων , σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Η Αγγελική Ιονάτος παρουσίασε ένα νέο θέαμα, με έναν μουσικό σχηματισμό ποικίλης «γεωμετρίας».

 

 Στη συναυλία η Αγγελική Ιονάτος τοποθέτησε  «ψηλά» τους ποιητές και τους καλλιτέχνες.

 

Όπως η ίδια αναφέρει, «στον κόσμο μας που είναι υποταγμένος στη νέα βαρβαρότητα της πλουτοκρατίας, οφείλουμε να τους αναζητήσουμε  για να ξαναβρούμε με μιας την μνήμη και την ουτοπία. Εκείνοι επαγρυπνούν για την ανθρωπότητά . Η  δική μου “Ομορφη και παράξενη πατρίδα” που έφτιαξε για τις ρίζες μου μια τόσο γόνιμη γη, με δίδαξε ότι η ποίηση πάντοτε τρέφει το τραγούδι. Και αυτό το τραγούδι μπορεί να γίνει κραυγή». Σήμερα η Ελλάδα είναι παραμορφωμένη. Οι Έλληνες ταπεινωμένοι.

 

Αυτό ακριβώς το μήνυμα προώθησε άλλωστε να περάσει η Αγγελική Ιονάτος  το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μέσα από την μουσική της, μέσα από τους παντοτινούς ποιητές και μέσα από τον λόγο του Καψάλη, του Ρίτσου, του Μορτόγια και πολλών άλλων.