Αναστολή λειτουργίας μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι για δυο εβδομάδες λόγω μεταφοράς σε νέο κτίριο

Η αντίστροφη μέτρηση για να αποκτήσει η Πάτρα ένα ακόμα κύτταρο πολιτισμού έχει ήδη αρχίσει καθώς η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση και μετατροπή του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε  εκθεσιακό – μουσειακό χώρο και ψηφιακό κέντρο οπτικοακουστικής κληρονομιάς, εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας και συνεδριακό κέντρο ξεκινά άμεσα.

Η εγκατάσταση του ανάδοχου επέβαλε την εκκένωση του εμβληματικού κτιρίου στο οποίο επί σειρά ετών μεταξύ άλλων στεγάζεται το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων με τα τμήματα Ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας και ιστορίας της τέχνης στα οποία φέτος φοιτούν 430 μαθητές.

Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών αναβίωσης του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το Εικαστικό Εργαστήρι μεταφέρεται σε νέο κτίριο και θα στεγάζεται στην οδό Αυτοκράτωρος Θεοδοσίου 16 ( παλαιό 29ο Δημοτικό Σχολείο) το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα.

Για την πραγματοποίηση της μεταφοράς στο νέο κτίριο, αναστέλλεται η λειτουργία του εργαστηρίου από τη Δευτέρα 26/2/24 έως και το Σάββατο 9/3/24. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι τη Δευτέρα 11/3/24 τις ίδιες ώρες στη νέα διεύθυνση.