Απόηχος Συναυλίας Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων – Μαρίας Φαραντούρη

Μια μοναδική βραδιά είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου αντάμωσαν η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θαν. Τσιπινάκης» και η Μαρία Φαραντούρη υπό τη Διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, σε μια μοναδική συναυλία.

Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών (1964-2014).

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, για να εορτάσει το γεγονός της πενηντάχρονης προσφοράς του στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού, της έρευνας και της εκπαίδευσης , αλλά και για να αναδείξει στην ευρύτερη κοινωνία τη θέση του στην ελληνική αλλά και διεθνή επιστημονική αριστεία, προετοίμασε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με τη συναυλία της περασμένης Τετάρτης, να αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση.

Η κορύφωση των εορτασμών προγραμματίζεται για τη γενέθλια ημέρα του Πανεπιστημίου, την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, με την οποία έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν και τον Μίλτο Λογιάδη, έναν από τους κορυφαίους Διευθυντές Ορχήστρας, που έχει διευθύνει πολλές συμφωνικές Ορχήστρες στην Ευρώπη καθώς και την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζηδάκη.

Δύο σπουδαίοι επίσης μουσικοί από την Αθήνα συνόδευσαν τη Μαρία Φαραντούρη και την Ορχήστρα στα πνευστά ο Θύμιος Παπαδόπουλος και στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της Συναυλίας είχε η υπεύθυνη της ορχήστρας Βάγια Ζεππάτου.