Από την Τιμισοάρα με αγάπη – Ανάσα δροσιάς στην πλαζ της Αγυιάς – ΦΩΤΟ

Μια ευχάριστη έκπληξη, μια νότα δροσιάς περίμενε το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου, όσους βρέθηκαν στην πλαζ της Αγυιάς και είχαν την τύχη να απολαύσουν μια υπαίθρια καλλιτεχνική παράσταση με το λαϊκό σύνολο «Timișul» από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Η παράσταση συνέπεσε  με την άφιξη του Sail Europe Around 2023 (SEA 2023) που είναι μια συναρπαστική περιπέτεια ιστιοπλοΐας, πολιτιστικής ανταλλαγής, περιβαλλοντικής έρευνας και αφήγησης, που πραγματοποιείται από το πλήρωμα του Circumeuropa.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Πάτρα, το Ensemble παρουσίασε χορογραφικές σουίτες και ζωντανή μουσική από την περιοχή Μπανάτ καθώς και από άλλες μεγάλες εθνογραφικές περιοχές της Ρουμανίας. Οι επισκέπτες της πλαζ βίωσαν ένα μέρος της αστικής ιστορίας της Τιμισοάρα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Spotlight Timișoara σε εξοπλισμό VR.

Το “Timișul” Enseble είναι μια ιστορία για τη φιλία, την πίστη, την ομαδική εργασία και την άνευ όρων αφοσίωση. Εθνικά και διεθνώς αναγνωρισμένο. To σχήμα έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς στη Ρουμανία και σε όλο τον κόσμο.

Το SEA 2023 είναι η πρώτη αποστολή του πληρώματος Circumeuropa της Ρουμανίας, που  αναχώρησε από την Τιμισοάρα τον Μάιο του 2023 και αναζήτησε  λιμάνια σε περισσότερες από 20 παραθαλάσσιες πόλεις.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού θα επισκεφθεί την περιοχή της Τιμισοάρας.