Αφιέρωμα στον Luis G. Berlanga: Προβολή της ταινίας Ο Δήμιος”

Με την ταινία «Ο Δήμιος» συνεχίζεται σήμερα «Παρασκευή» στις 9.00 το βράδυ στο Λαϊκό Θέατρο της οδού Γερμανού η ενότητα «Το θέατρο Σκιών συναντά τον Κινηματογράφο», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Στο πλαίσιο του κύκλου «Καλώς ορίσατε κύριε Μπερλάνγκα» – αφιέρωμα στον Ισπανό σκηνοθέτη Luis G. Berlanga – προβάλλεται μια ταινία χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς  του, μέσα από την οποία αποτυπώνονται με καυστική ειρωνεία και πικρή σάτιρα, οι διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις της Ισπανίας της εποχής του,

O Luis Garcia Berlanga δημιουργεί μια μαύρη κωμωδία, ένα πραγματικό κινηματογραφικό κομψοτέχνημα.

Στον Δήμιο” αποθεώνονται η καυστικότητα και το μαύρο χιούμορ του Μπερλάνγκα. H υπέροχη αυτή ταινία κατέκτησε το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI) στην Βενετία το 1963.

Η υπόθεση

O Xοσέ Λουίς, υπάλληλος γραφείου κηδειών, ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο στην Γερμανία, όπου σχεδιάζει να δουλέψει σαν μηχανικός αυτοκινήτων. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή, που θα ερωτευθεί την Κάρμεν, την κόρη του δήμιου Αμαδέο, που ετοιμάζεται να βγει στην σύνταξη. Όταν θα τους πιάσει στα πράσα, θα τους υποχρεώσει να παντρευτούν κι όχι μόνο…Ο Χοσέ Λουίς θα γίνει ο νέος…δήμιος στην θέση του πεθερού του! Μόνο, που ο Χοσέ Λουίς είναι το πιό ακατάλλληλο πρόσωπο γιά δήμιος, αφού ούτε την σκέψη, ότι θα σκοτώσει μιά…μύγα δεν αντέχει!

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης 21.00’