Αφιέρωμα στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη – “Μάγεψε” η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων (ΦΩΤΟ)

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, μάγεψε το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαΐου το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» για να παρακολουθήσει την πρώτη από τις διήμερες εκδηλώσεις – αφιέρωμα  στον μεγάλο μας λογοτέχνη Ιάκωβο Καμπανέλλη, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του.

Η Ορχήστρα συνοδευόμενη από την «βελούδινη» φωνή της Δήμητρας Σελεμίδου, πρόσφερε μοναδικές στιγμές, «ντύνοντας» μουσικά την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Περιοχής Πατρών, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

 

Το διήμερο – ολοκληρώνεται σήμερα στις 9.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» – αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο μας λογοτέχνη και πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός, ότι το 2022 έχει κηρυχθεί «Έτος Καμπανέλλη», με τα αντιπολεμικά μηνύματα να είναι κυρίαρχα στο ποιητικό του έργο, το οποίο σηματοδοτεί την μεταπολεμική γενιά λογοτεχνών, παραμένοντας επίκαιρο και διαχρονικό.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης μελοποιήθηκε από τους κυριότερους Έλληνες συνθέτες, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας για το «Έτος Καμπανέλλη 2022».

Την εκδήλωση της πρώτης ημέρας παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος.

Την συναυλία διευθύνει ο καταξιωμένος Μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Το φιλολογικό αφιέρωμα της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας  του Συνδέσμου Φιλολόγων Περιοχής Πατρών Ανθή Ταμβάκη.

Γενική είσοδος: 10

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»,

10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

 

Δήμητρα Σελεμίδου, Τραγούδι

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” Δήμου Πατρέων

Αναστάσιος Συμεωνίδης, Μουσική Διεύθυνση

Βάγια Ζεππάτου, Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας

Ηλίας Καρκαβέλιας, Κόντρα Μπάσο

Ανθή Ταμβάκη, Φιλολογική Επιμέλεια

Διονύσης Μπάστας, Ηχητικός Σχεδιασμός – Ηχοληψία

Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Σχεδιασμός Αφίσας

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών – Σύλλογος Φίλων Ορχήστρας, Παραγωγή