Αφιέρωμα «100 χρόνια από τη γέννηση» της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ

To αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας αναμένεται να σηματοδοτήσει πολιτιστικά την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή το μήνα Ιούνιο.
Η συναυλία με τίτλο «…Έζησα για την τέχνη και τον έρωτα! -…Vissi D’ Arte Vissi d’ Amore», θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στο κάστρο του Ρίου την Παρασκευή 23 Ιουνίου και αποτελεί ένα φόρο τιμής στη μοναδική προσωπικότητα της Ελληνίδας ντίβας σοπράνο, που έμελλε να αποτελέσει διαχρονικά μία γυναίκα σύμβολο.
Eρμηνεύουν: Βασιλική Καραγιάννη – σοπράνο, Άρτεμις Μπόγρη – μέτζο σοπράνο, Μαίρη Γουγούση – σοπράνο, Ιωάννα Τσιλιμίγκα – σοπράνο, Ανδρέας Καραούλης – τενόρος, Χάρης Ανδριανός – βαρύτονος, Λυδία Αγγελοπούλου, μέτζο σοπράνο, Σταμάτης Μπερής, τενόρος
Συμμετέχουν επίσης η Λίνα Γερονίκου (μέτζο σοπράνο), Ιωάννα Τσιλιμίγκα (σοπράνο) και η η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίνας Γερονίκου.
Σκηνοθετική Επιμέλεια – Ευανθία Στιβανάκη, Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Σταμάτης Μπερής – Αφήγηση & Επιμέλεια Κειμένων – Λυδία Αγγελοπούλου, Μουσική προετοιμασία – Φρίξος Μόρτζος, Σχεδιασμός φωτισμών – Νίκος Σωτηρόπουλος
*Για την συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας έχει ξεκινήσει ήδη η προμήθεια των εισιτηρίων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservice
«Maria by Callas: η Μαρία Κάλλας εξομολογείται»
Αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου στο «Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο»
Μέσα από την ταινία η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφους στις 9.30 το βράδυ την Τρίτη (αύριο) 20 Ιουνίου, η Mαρία Κάλλας «εξομολογείται». Η ταινία παρουσιάζει την άνοδο, το απόγειο και την τραγική μοίρα της Μαρίας Κάλλας, μέσα από συνεντεύξεις της, σπάνιο υλικό από τις παραστάσεις της και οπτικό αρχείο που δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν.
Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια.
Δεν μιλούν γι’αυτήν άνθρωποι που την γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα), και μέσα από σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν, μας δίνουν πρόσβαση στα συναισθήματα και τις σκέψεις της.
Απόλυτη Καλλιτέχνης που έγινε διεθνές ίνδαλμα, γυναίκα που ερωτεύτηκε μοιραία και πέρα από το συνηθισμένο, η ταινία «Maria by Callas: η Μαρία Κάλλας εξομολογείται» είναι η ιστορία μιας ζωής ξεχωριστής, σε πρώτο πρόσωπο.
Η Κάλλας αποκαλύπτει τη Μαρία και φανερώνει μια προσωπικότητα φλογερή όσο και ευάλωτη. Η ταινία μας προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή στον κόσμο.
Στην ταινία εμφανίζονται: Maria Callas, Aristotle Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J. F. Kennedy, Luchino Visconti, Brigitte Bardot, Winston Churchill, Grace Kelly, Liz Taylor, κ.α.
H φωνή της ηθοποιού Fanny Ardant ζωντανεύει τα λόγια της Ντίβας.
Δείτε το trailer της ταινίας: https://youtu.be/N-TSvN9NA70
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ