Βαλμά Ισμήνη–Σωτηρία | Β΄Βραβείο-Αργυρό μετάλλιο στον 37ο Μουσικό Διαγωνισμό Εγχόρδων «ΦΙΛΩΝΑΣ» 2014

Με το Β΄Βραβείο-Αργυρό μετάλλιο στον 37ο Μουσικό Διαγωνισμό Εγχόρδων «ΦΙΛΩΝΑΣ» 2014 διακρίθηκε για την εξαιρετική απόδοσή της η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Βαλμά Ισμήνη–Σωτηρία (Βιολί, τάξη κ. Μίλκοβα Όλγας).

Η 14χρονη Βαλμά Ισμήνη-Σωτηρία πήρε μέρος στο διαγωνισμό στη Μέση κατηγορία (όριο ηλικίας μέχρι 16 χρονών) και διαγωνίστηκε με μαθητές από σημαντικά Ωδεία όλης της Ελλάδας.
Η Επιτροπή Διαγωνισμού αποτελούνταν από τους διακεκριμένους μουσικούς κ. Νίκο Αθηναίο, Μαέστρο και Διευθυντή του Ωδείου Αθηνών, ως Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Σέμψη, εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κ. Δημήτρη Γούζιο, κορυφαίο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών .

Το Πνευματικό Κέντρο «Ο ΦΙΛΩΝ» διοργάνωσε και φέτος τον Μουσικό Διαγωνισμό «ΦΙΛΩΝΑ», ο οποίος αποτελεί τον πρώτο διαγωνισμό στο Πανελλήνιο από το έτος 1976 και διενεργήθηκε στο χώρο του Ωδείου Αθηνών από 4 -6 Απριλίου 2014.

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών ως μουσικός φορέας του Δήμου αποδεικνύει, για άλλη μια φορά ότι οι σπουδαστές του καταξιώνονται σε διάφορους διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις.