Δημήτρης Σουκαράς, Giancarlo Palena & Κουϊντέτο Δημοτικού Ωδείου στη 2η ημέρα της ενότητας Jazz+more στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου την Παρασκευή 8 Ιουλίου

Ένα μουσικό εναλλακτικό «αντάμωμα» στο οποίο συμμετέχει και το κουϊντέτο του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας, θα απολαύσουν οι φίλοι της jazz μουσικής στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με την ενότητα jazz+more… να συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.
O διακεκριμένος Έλληνας σολίστ κλασικής κιθάρας Δημήτρης Σουκαράς, συμπράττει με τον Ιταλό βιρτουόζο του μπαντονεόν Giancarlo Palena και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Οι δύο καλλιτέχνες γνωρίστηκαν στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου και τους ένωσε το πάθος τους για τη μουσική του Αργεντίνου Astor Piazzolla.
Με το ντουέτο τους έχουν δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αγγλία ενώ τον Αύγουστο του 2022 θα κάνουν την πρώτη τους περιοδεία εκτός Ευρώπης, ταξιδεύοντας στον Καναδά και τις ΗΠΑ.
Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που προβάλει διάσημα θέματα του κινηματογράφου με ένα αφιέρωμα στον Ennio Morricone (θέματα Western) και στον Μίκη Θεοδωράκη (με τη μουσική του για το Serpico, καθώς και τον Ζορμπά). Φυσικά από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει το tango nuevo και η μουσική του Astor Piazzolla.
Συνέχεια και λήξη το Σάββατο 9/7 με Love Trio & Κωστής Χριστοδούλου
Η ενότητα jazz+more θα κλείσει το Σάββατο 9 Ιουλίου με το Love trio (Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο, Γιώργο Γεωργιάδη στο μπάσο, Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη στα ντραμς) και τον Κωστή Χριστοδούλου στο πιάνο να δημιουργούν ένα τζαζ κουαρτέτο, σε ένα μουσικό «σχεδιασμό» που βασίζεται σε προσωπικές τους συνθέσεις.
Οι τρεις καταξιωμένοι μουσικοί συνδέονται καλλιτεχνικά για πάνω από 20 χρόνια. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπική καριέρα και πορεία, συνεργάζονται με τον επίσης δημιουργικό Κωστή Χριστοδούλου στο πιάνο.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€.
Ειδικά για την ενότητα jazz & more έχει προβλεφθεί η διάθεση «πακέτου» και για τις τρείς ημέρες των συναυλιών με συνολική τιμή 20.00€
*Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο (Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού). Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.