Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάτρας – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας – «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος!!!»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα:

«Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος»

το οποίο υλοποίησε  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, για δεύτερη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library (www.futurelibrary.com) και με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Πάνω από 600 παιδιά έλαβαν μέρος στις δράσεις  που είχαν στόχο τη γνωριμία των παιδιών  με τη Βιβλιοθήκη μας, και  την  ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και της μάθησης μέσα από  ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, στο Παράρτημα Φωκαίας, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου, στην Πλατεία Ρίου και στο σταθμό ΟΣΕ στα Βραχναίϊκα.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά βιβλίων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στη Βιβλιοθήκη μας, υλικό  απαραίτητο για τη διεξαγωγή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας. Τους εθελοντές Βάσω Κοτσανά, Ασπρούλα Σωτηροπούλου, Γιάννη Πανουτσόπουλο, Φωτεινή Αλτιπαρμάκη, Κατερίνα Γαλανοπούλου, Τότα Κοντογέωργα, Γκαναέλ Περσούντ-Πολίτη, Αλεξία Δημοπούλου, Μιχαλοπούλου Τζέφη, Σοφία Γούτα, Κατερίνα Καφούσια και Ζερδεβά Σταυρούλα, που με το μεράκι και την ευαισθησία τους βοήθησαν στην υλοποίηση των δράσεων.          

Τους γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν με ενθουσιασμό, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την εκτίμηση και την αποδοχή του ρόλου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  στην τοπική μας κοινωνία και οι οποίοι μας εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για τη μελλοντική συνέχεια των δράσεων.