Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών από τις 19 έως και τις 30 Δεκεμβρίου διοργανώνει σειρά  Χριστουγεννιάτικων δράσεων, στο Παιδικό τμήμα της και στο Παράρτημα της οδού Φωκαίας.

        Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις εκδόσεις « κόκκινη κλωστή δεμένη», με τρεις συγγραφείς  να διαβάζουν, να ζωγραφίζουν, να δραματοποιούν, να παίζουν και να  συζητούν με τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, όπου  η συγγραφέας  Εύα Κασιάρου θα …ξεμπερδέψει τα «Ξωτικομπερδρέματα».

Πρόκειται για μια διασκεδαστική και συνάμα τρυφερή ιστορία  για την δύναμη της αγάπης και της συγγνώμης. Για παιδιά από 4 ετών και πάνω.

 

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου με τα «@γαπουλίνια Χριστούγεννα», θα ταξιδέψει τα παιδιά στο Βόρειο Σέλας, στο εργαστήρι του Αι Βασίλη, στο εργοστάσιο παιχνιδιών στην καρδιά της Τσιν-Τσινίας, στις γειτονιές του κόσμου.Ενός κόσμου που απειλείται από μια …στυγνή συνωμοσία. Για παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Την Τετάρτη  28 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωΐ στο Παράρτημα της Φωκαίας και την Πέμπτη   29 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωΐ, στο Παιδικό τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, η συγγραφέας Άννα Δενδρινού θα «ταξιδέψει» τα παιδιά με την ιστορία «Η χιονονιφάδα και το δέντρο το μοναχό». Μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της επικοινωνίας, της αγάπης, της προσφοράς.

Για παιδιά από 5 ετών και πάνω.

 

Σε συνεργασία με τη Γεωργία Καρκάνη αφηγήτρια παραμυθιών, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωΐ,  στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης τα  Χριστούγεννα θα γίνουν μαγικά μέσα από τα παραμύθια του λαού μας.Για όλα τα παιδιά.

 

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Απαιτείται προεγγραφή στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://patraslibrary.weebly.com/index.html

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κατερίνα Κούρου

Τηλέφωνο επικοινωνίας:2610277751, 2610226792 για την Κεντρική Βιβλιοθήκη

 και 2610312745 για το Παράρτημα Φωκαίας