Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρας – Πρωτομαγιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, με πρωτοβουλία του Χορευτικού Τμήματος, διοργανώνει και φέτος την «ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ».

 

Πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία έχει γίνει πλέον πετυχημένος θεσμός στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από είκοσι χορευτικά συγκροτήματα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που την παρακολουθούν χιλιάδες πατρινοί.

 

Στην εκδήλωση θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, να πάρουν μέρος σε μια γιορτή του λαϊκού μας χορού, ξεκινώντας από την αρχή της πεζοδρόμησης της Ρήγας Φεραίου μέχρι τα Υψηλά Αλώνια, με χορευτικά δρώμενα στο δρόμο και ολιγόλεπτες παρουσιάσεις της δουλειάς τους κατά την διάρκεια της διαδρομής, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

 

Στα Υψηλά Αλώνια θα είναι στημένες δύο εξέδρες όπου τα Χορευτικά Συγκροτήματα θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα 10λεπτο χορευτικό πρόγραμμα επιλογής τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

 

Τα Χορευτικά Συγκροτήματα που θέλουν να πάρουν μέρος στην «γιορτή χορευτικών συγκροτημάτων», μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού http://www.xoreutiko-dimou-patras.gr και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017.